Zrenjaninci – ABBA Real Tribute band, na Škevru, 16. juna

Zrenjaninci – ABBA Real Tribute band, na Škevru, 16. juna

3
Podijeli

Tribute band jednog od kultnih muzičkih sastava evropske i svjetske scene s kraja ‘70ih i početka ‘80ih godina, ABBA Real Tribute band gostovaće prvi put u Herceg Novom, na Škveru, 16. Juna, od 21 h.

Riječ je o sedmočlanom sastavu iz Zrenjanina, koji vokalima, koreografijom, kostimima i izvođenjem čuvaju od zaborava prebogat muzički legat kojim je ova švedska grupa najprije pokorila Evropu, pobijedivši ’75. God na Eurosongu u Brajtonu, sa kultnom “Waterloo”. Uz to, ovaj bend nastoji da “produži vijek trajanja” i sačuva uspomenu na period u muzici kada se ispisivala istorija pop odnosno disko muzike, muzičkog pravca koji je “izrodio” toliko jaka muzička imena ne samo na svjetskim I evropskim već I ex jugoslovenskim prostorima.

Picerija i restoran

ABBA real tribute band je nastao krajem 2007. godine i čine ga iskusni, školovani muzičari. Ono po čemu se razlikuju i izdvaju od ostalih je originalno izvođenje hitova jednog od najpoznatijih svjetskih sastava ikada.

“Posjetioci će imati priliku da uživaju u hitovima švedske grupe ABBA, čije su pjesme bile na vrhu svjetskih muzičkih lista u drugoj polovini sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, a i danas su popularne. Sastav je vrlo ozbiljno shvatio ulogu tribute acta i poruku muzike grupe.  Originalnim nastupom, autentičnim kostimima i koreografijama, bend potpuno dočarava atmosferu i duh koji su vladali na koncertima švedske grupe”, kažu u TO Herceg Novi.

Članovi ovog sastava su: Milena Albijanić u „ulozi” Agnete Feltskog, Julijana Vincan kao Ani-Frid Lingštad, Boško Đelilović Bole kao gitarista Bjorn Ulveus, Marko Pejčić u ulozi Benija Andersona. Ritam sekcija su Damir Mojsin (bas gitara), Slobodan Levakov (bubnjevi), a prateći vokal Olgica Erdeljan.

ABBA Real Tribute Band se predstavio i u prepunim halama Tivoli i Stožice, a nastupao je kako u matičnoj zemlji i regionu, tako i u skandinavskim zemljama poput Norveške i Švedske.

Koncert organizuje Turistička organizacija Herceg Novi.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code