ZVJEZDAN VIDAKOVIĆ OD JUNA PROŠLE GODINE ČEKA DONACIJU TURISTIČKE ORGANIZACIJE OD 15...

ZVJEZDAN VIDAKOVIĆ OD JUNA PROŠLE GODINE ČEKA DONACIJU TURISTIČKE ORGANIZACIJE OD 15 HILJADA EURA ZA BOKS MEČ

484
0
Podijeli

Jedan od najuspješnijih sportista Herceg Novog, Zvjezdan Vidaković, degradiran je i razočaran odnosom opštinskih institucija prema njemu, posebno Turističke organizacije koja mu već skoro godinu ne isplaćuje obećanu donaciju od 15 hiljada eura za organizaciju boks meča.

Šampion Mediterana u najjačoj verziji WBC, ujedno i 39. bokser svijeta, obratio se Radiju Jadran uz tvrdnju da za to postoje svi uslovi i da ne zna zbog čega neko stopira da dobije obećani novac.
– Aplicirao sam u Opštini i TO za sredstva i na Izvršnom odboru TO u prošlom sazivu lokalnog parlamenta uvršten sam u budžet TO i novac je trebalo da mi bude dodijeljen. Od bivšeg v.d. predsjednika Opštine Milana Vajagića dobio sam i potvrdu da se odobrava isplata – pojašnjava Vidaković razočarano.
U toj potvrdi se međutim ne navodi kada bi tačno trebalo da organizuje meč, samo je precizirano da će mu novac biti dat za organizaciju meča. Budući da je u međuvremenu nastupila blokada računa TO Herceg Novi, obećani novac Vidaković nije dobio.
– Donacija je trebalo da mi bude isplaćena 26.juna 2014. za meč koji je trebalo da se održi u avgustu, za titulu WBC šampiona sveslovenskih zemalja. Do 1. avgusta prošle godine donacija nije bila uplaćena, a v.d. predsjednik Opštine Milan Vajagić zamolio me da odložim meč za 15-tak dana i ja sam to prihvatio. U međuvremenu bio sam na pripremama u Beogradu, a 7 dana pred meč javljeno mi je da donacija neće biti realizovana, iz ne znam kojih razloga, priča dalje Vidaković.
On je nakon toga tražio i dobio potvrdu od Vajagića da TO treba da mu isplati novac. Vidaković se nakon decembarskih izbora obraćao novoj lokalnoj samoupravi tražeći obećani novac ili makar objašnjenje. Razgovarao je i sa tadašnjim direktorom TO Bogdanom Kočetanovićem koji mu je, kako kaže davao “neobjašnjiva objašnjenja” da novac kasni zbog predizborne kampanje i slično. Vidaković je angažovao i advokata koji je dva puta slao dopis TO da mu se novac isplati – “Reagovanja” sa druge strane nije bilo. Kada je finansijski plan TO za ovu godinu konačno “prošao” na Skupštini Vidakoviću je saopšteno da njegov “apel” mora još jednom dobiti zeleno svjetlo IO Turističke organizacije. Jednoglasno na sjednici IO održanoj 11. maja ove godine, tvrdi on, odlučeno je da mu se isplati novac.
– Nakon sjednice IO , v.d. direktorica TO Nataša Martić me pozvala, negdje kasno uveče i rekla da će mi novac biti uplaćen na moj žiro račun u naredna dva dana, što nije učinjeno. Kada su prošla dva dana, tokom kojih mi se ona nije javljala na telefon, otišao sam u TO, gdje mi je Martićka, ne znam kako i kojim Zakonom, rekla da taj moj zahtjev mora još jednom proći IO Turističke organizacije, pojašnjava Vidaković.
Potvrdu o tome da je na sjednici IO TO od 11. maja ove godine njegov zahtjev jednoglasno usvojen Vidaković bi trebalo da dobije sjutra. Na naše pitanje šta će uraditi sa novcem ukoliko ga dobije i da li je u obavezi da organizuje meč, Vidaković kaže:
– Finansijska konstrukcija za taj moj meč iznosi 40 hiljada eura, i to bi bila samo “pomoć” Opštine i TO da me oni na taj način “poguraju” jer predstavljam grad, a ostalih 25 hiljada obezbijedio bih od sponzora. Budući da meč nisam mogao organizovati, ja sam na pripreme u Beogradu utrošio 10 hiljada eura za tri mjeseca, kao i vrijeme i sve ostalo i sada sam u minusu. Predložio sam da oni meni sada dostave razliku za taj meč u iznosu od 25 hiljada eura, kako bi mogao da prezentujem grad i državu i da uđem u 20 najboljih boksera svijeta, što mi je prioritet, kaže Vidaković.
Dodaje i da je javna izvršiteljka Jasminka Bajović sastavila dopis da je potvrda o izvršenju donacije vjerodostojna. Sa suprotne strane dat je prigovor, pa Vidakovića vjerovatno očekuje i sudski proces.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code