Početna Društvo 1.000 EURA ZA DNEVNI CENTAR U IGALU

1.000 EURA ZA DNEVNI CENTAR U IGALU

0

dnevni-centarCoca-Cola Hellenic Crna Gora i partneri na projektu Amadeus Mocart, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond za aktivno građanstvo posjetili su djecu Dnevnog centra u Igalu s donacijom od 1.000 eura. Sredstva su namjenjena za izgradnju novog objekta.
Djeca su se ovom prilikom zabavila kroz druženje sa članovima Karavana, a Coca-Cola Hellenic i Amadeus Mocart podijelili su im osvježavajuća pića i poslastice. Kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora pokrenula je projekat Karavan dobre volje koji će u narednom periodu obići četiri udruženja u kojim borave djeca sa teškoćama u razvoju iz opština sa juga Crne Gore i uručiti im donacije. Projekat je usmjeren na poboljšanje uslova za svakodnevni boravak djece u ovim centrima.
Direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić kaže nam da je bilo dirljivo gledati radost mališana zbog poklona koji su pristigli, ali i zbog druženja sa novim drugarima.
– Zaista su uživali u druženju i novim poklonima, ali i slikanju sa predstavnicima ovih kompanija, koji su našem Centru donirali hiljadu eura za izgradnju Dnevnog centra. Dosadašnja prikupljena sredstva su simbolična, svega 3.000 eura, ali naš žiro račun je otvoren za sve koji mogu i hoće da pomognu..
Ona kaže da ne odustaju od te ideje te da će kroz konkurisanje na različitim projketima uspjeti da pribave dio sredstava za početak planiranja izgradnje Dnevnog centra.
Dragan Marković iz kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora vjeruje da će i drugi subjekti, po uzoru na njih, dati doprinos da djeca iz Herceg Novog i Igala što prije dobiju bolje uslove za svakodnevni boravak u Centru.
U sklopu projekta Karavan dobre volje obići će još tri udruženja u kojim borave djeca sa smetnjama u razvoju iz opština Tivat, Bar i Ulcinj. Plan je da u narednoj godini Karavan put nastavi ka sjeveru Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code