Početna Društvo U Domu starih u Risnu 50 inficiranih korisnika i zaposlenih

U Domu starih u Risnu 50 inficiranih korisnika i zaposlenih

2

Na odjeljenju psihogerijatrije Doma starih Grabovac u Risnu trenutno su korona virusom inficirana 43 korisnika od 131 koliko ih je smješteno u paviljonu, kao i 7 zaposlenih.

Foto: JU Dom starih Grabovac

Oni su svi stabilnog opšteg stanja i noć su proveli mirno. Na tom odjeljenju svi su primili prvu dozu ruske vakcine Sputnjik V, desetak dana prije potvrđivanja virusa. Prema riječima dr Nikole Popovića, prvu dozu Sputnjik V vakcine primila su 224 korisnika ustanove, kao i 65 zaposlenih.

On je objasnio i kako je došlo do inficiranja korisnika i zaposlenih iako su prošli prvi krug imunizacije:

„Da bi se stekao puni imunitet od virusa, neophodno je primiti dvije doze vakcine i nakon druge doze treba da prošu tri nedjelje da bi se smatralo da se stekao puni imunitet. Naša pretpostavka je i da je razlog što su inficiranih stabilnih parametara upravo ta prva doza vakcine. Drugu dozu vakcine primili su korisnici na odjeljenju paliativne njege gdje nema inficiranih. Revakcinu je primilo 58 korisnika i 17 zaposlenih“, kazao je dr Popović

Nedostatak u kadru rješavaju za sada dodatnim angažovanjem postojećeg kadra, pa neki od zaposlenih rade i duple smjene. Nadaju se da će dobiti dozvolu za dodatno zapošljavanje. Kako dodaje, bilo bi im potrebno još desetak radnika, medicinskog kadra.

U Domu je trenutno 247 korisnika.

2 Komentari

  1. Normalno je da su zarazeni kad su primili vakcinu sa virusom korone “sa posebnim potrebama”. Pa dok tijelo stvori antitijela treba malo vremena.

    6
    6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code