Početna Društvo 12 ekipa na 11. Specijalnoj olimpijadi u Zelenici

12 ekipa na 11. Specijalnoj olimpijadi u Zelenici

0

U oš „Ilija Kišić“ svečano je otvrena 11. Specijalna olimipijada –sportski susreti djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Jedanaesto izdanje ove sportske manifestacije okupilo je 12 ekipa učesnika: škole „Ilija Kišić“ Zelenika i „Jugoslavija“ iz Bara, Dnevne centre Pljevlja, Bijelo Polje, Rožaje, Mojkovac, Nikšić, Berane, Petnjica, Herceg Novi i Dječiji dom Mladost Bijela i Resursni centar Podgorica.

Specijalna olimpijada u školi u Zelenici traje od 2008. godine, a želja je organizatora i svih učesnika da traje i u budućnosti, poručio je na otvaranju direktor škole, Đorđije Radović.

– Ova mladost došla je ovdje, da pokažu koliko mogu, daju svoj maksimum, da se druže, da im damo šansu, jer oni su to zaslužili. Da sve bude na njihovu sreću i radost, svaki rezultat, poznanstvo, detalji koji zapamte. Na veliko zadovoljstvo svih nas koji radimo u obrazovanju i imamo priliku da radimo sa tom djecom – poručuje Radović.

Predstavnica sektora za inkluzivno obrazovanje i strateško programiranje i razvoj u Ministarstvu prosvjete, Tamara Milić kazala je imala privilegiju da proteklih deset godina uči od kolege, Đorđija Radovića.

– Hvala svima što u saradnji sa Ministarstvom prosvjete gradite inkluzivno društvo, što kroz svoje živote pokušavamo da pokažemo kako je to prihvatiti različitost. Takođe, imam i ljudsku i profesionalnu potrebu da se zahvalim direktoru Radoviću što nam je omogućio da svih ovih 11 godina dobijemo šansu da kroz sport i obrazovni sistem pokažemo da možemo da učimo, živimo i da se bavimo sportom zajedno – ističe ona.

Igre je svečano i zvanično otvorila je predstavnica Specijalne olipijade Crne Gore, Gordana Radulović. Ona se zahvalila na podršci  sportistima, roditeljima, trenerima, kolektivu OŠ „Ilija Kišić“ i direktoru Đorđiju Radoviću, kao i Ministarstvu sporta.

Radović je istakao da je poseban ponos i čast 11 godina biti u organizaciji Specijalne olipijade.

– To je dug period i nadam se da škola u Zelenici neće ni u jednom momentu, ko god bude na čelu škole, jer znam kako razmišlja kolektiv, dozvoliti da se ova tradicija prekine. Gledajući poglede ove divne djece, tačno osjećam da oni žele da svake godine budu ovdje u Zelenici, da prenesu impresije iz svojih mjesta i odavde na ponesu najljepše uspomene – navodi on.

Svečanom otvaranju 11. Sportskih susreta u Zelenici prisustvovali su sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport u Opštini Herceg Novi, Darko Klasić, kao i članovi školskog odbora i savjeta roditelja, direktori resursnih i dnevnih centara, škola sa integrisanim odjeljenjima, stručni saradnici, roditelj.

U svečanom dijelu programa nastupili su učenici, odnosno članovi hora, recitatori, plesači, a koreografiju su izvele i članice Mažoret kluba Lili iz Herceg Novog.

Danas je na programu okrugli sto na temu: „Doprinos OŠ Ilija Kišić i direktora Đorđija Radovića u unaprjeđenju statusa djece sa smetnjama u razvoju“, kao i sportska takmičenja u fudbalu, pikadu i stonom tenisu.

Od 16 h za učesnike će biti organizovan obilazak Vile Galeb. Posljednjeg dana Olipijade na programu je izlet bordom po Boki kotorskoj, a zatim i proglašenje pobjednika i dodjela priznanja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code