12. Guitar Art Summer Fest počinje sa „Fado Iberia“

12. Guitar Art Summer Fest počinje sa „Fado Iberia“

0
Podijeli

Jedan od najljepših novskih prostora, Trg Mića Pavlovića, zbog brojnih koncerata posljednjih godina, nazvan Trg od muzike, biće od večeras do 20. avgusta mjesto 12. Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom. Otvaranje je najvaljeno u 21 h koncertom Fado Iberia (Cristiana Águas i Manuel de Oliveira).

Na press konferenciji predstavljena je i nova programska knjiga i koncertni kao i edukativni program festivala, prateći programi, i “Guitar Art Midnight Cafe” koji će se održati u Gradskoj kafani Herceg Novi.

Picerija i restoran

Sekretarka za kulturu Ana Zambelić Pištalo je skrenula pažnju na izložbu “Život i djelo Agustina Bariosa” u galeriji Sue Ryder, sa 42 fotografije večeras prije otvaranja fetsivala u 20 h. Posebno je značajan obarzovni dio, sa kreativnim kursom i master klasom za profesionalce.

V.d. direktor TO Hreceg Novi, Pavle Obradović kazao je da sa ovim festivalom turistička ponuda Herceg Novog postaje sve bogatija, a direktora Hunguest hotela Sun resort Rita Lukač dodala da im je čast što mogu biti domaćini učesnicima festivala.

Graça Costa Macedo iz Ambasade Portugala u Beogradu zahvalila je organizatorima i gradu na pozivu da u programu učestvuju umjetnici iz njene zemlje. Drago joj je što će publika u Herceg Novom upoznati fado muziku, koja predstavlja nematerijalnu kulturnu baštinu Portugala. Posebno ističe i da je ove godine mali jubilej, 10 godina od uspostavljanja odnosa Portugala i Crne Gore.

Članovi sastava „Fadi Iberia“, Cristiana Águas i Manuel de Oliveira kojima je pripala čast da večeras otvore festival kazali su da su srećni što su u Herceg Novom. Biće to njihov prvi zajednički nastup, izvodiće mješavinu fado muzike, džeza, flamenka… Vjeruju da će publika uživati.

Direktor festivala Boško Radojković kazao je da će čim stignu press prirediti i članovi grupe Parni valjak, čiji je koncert najavljen sjutra u 21 h na Kanli Kuli. To je jedan od najpopularnijih pop-rock bendova regiona, koji će u Herceg Novom proslaviti višedecenijsku karijeru, gdje će pored brojnih bezvremenih hitova publici predstaviti nove pjesme među kojima je i aktuelni singl “Ljubav”.

Preostalih pet koncertnih večeri održaće se na Trgu od muzike u Herceg Novom, gdje će pored portugalskog fado sastava “Fado Iberia”, nastupiti španski flamenko “Alfonso & Miguel Linares Flamenco Sextet”, crnogorska klasika “Vox2feel Duo”, “Sensartika trio” koji će izvesti savremenu muziku, te poznati beogradski sastav “Vlada & Bajka”, najavio je Radojković. On je podsjetio da će festival koštati 50 hiljada eura, zahvaljući najviše pomoći Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi, ali i Herceg festa, Erste banke, hotela Sun resort… Samo koncert Parnog valjka košta 25 hiljada i teško bi mogao da se pokrije sredstvima od prodaje ulaznica.

Ulaz je slobodan za sve posjetioce za koncerte koji se održavaju na Trgu od muzike. Ulaznice za koncert Parnog Valjka u prodaji su na blagajni Herceg Festa, više prodajnih punktova u gradu, kao i online putem sajta www.evetim.rs. Koštaju 20 eura i posebnih 90 VIP ulaznica po cijeni od 45 eura.

Koncertni program:

15. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad) – Svečano otvaranje
21.00 Fado Iberia (Cristiana Águas i Manuel de Oliveira)
16. 08. 2017. Kanli kula
21.00 Parni valjak
17. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad)
21.00 Sensartika trio
18. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad)
21.00 Vox2feel Duo
19. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad)
21.00 Alfonso & Miguel Linares Flamenco Sextet
20. 08. 2017. Trg od muzike (Stari grad) – svečano zatvaranje
21.00 Vlada & Bajka

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code