Početna Sport 12. SVJETSKI ŠAMPIONAT U RIBOLOVU ŠTAPOM IZ BRODICE

12. SVJETSKI ŠAMPIONAT U RIBOLOVU ŠTAPOM IZ BRODICE

0

svjetsko_pr_ribolovPoslije svjetskih šampionata u disciplini „ribolov štapom sa pješčane plaže“ za uzraste U-16 (od 13-16 godina) i U-21 (od 17-21 godine) u Budvi, Herceg Novi i Igalo su domaćini posljednje velike svjetske manifestacije mladih sportskih ribolovaca – 12. SVJETSKOG ŠAMPIONATA U RIBOLOVU ŠTAPOM IZ USIDRENE BRODICE ZA JUNIORE U-21. Manifetsacija je otvorena danas popodne na platou kod hotela „Vojvodina”.

Učešće na ovom Šampionatu su izborile najbolje svjetske ekipe, koje godinama u ovom uzrastu i ovoj disciplini, dijele između sebe medalje: FRANCUSKE  – sa  11 članova, NJEMAČKE – sa 8  članova, ITALIJE – sa 10 članova, SLOVENIJE – sa 8 članova, HRVATSKE – sa 9 članova i CRNE GORE – sa 7 članova.

Picerija i restoran

Naša reprezentacija se visoko kotira, na dosadašnjim šampionatima osvojila je jedno III mjesto, dva puta IV i jednom V mjesto. Ovoga puta  nastupiće u sastavu: Andrija Bajković, Mirko Medić, Luka Maslovarić, Miloš Dašić i Dragan Vasiljević, sa rezervom – Nikola Starčević. Selektor i kapiten ekipe je Anton Jandrić. Zvanični trening je sjutra, a takmičarski dani 25, 26. i 27. septembra. Ceremonijal svečanog zatvaranja – proglašenje pobjednika, dodjela medalja i pehara – obaviće se u petak, 28. septembra u 18 časova, a prije toga učesnici i mediji moći će na izlet zalivom. Planirani ukupni prihodi od kotizacije inostranih takmičara iznose 30.700 eura.

 

cg_ribolovSavez za sportski ribolov na moru, koji nema ni kancelariju, samo ove godine treći put je organizator manifestacije sportskih ribolovaca, a u posljednjih 10 organizovao je 11 svjetskih i 4 evropska šampionata. To je dokaz koliko je cijenjen i koliki ima autoritet kod Svjetske federacije za sportski ribolov na moru FIPS-M. Ovakvim manifestacijama, podržanim od opština, turističkih i drugih organizacija gradova u kojima se šampionati  održavaju, Savez je dao izuzetan doprinos promociji sportskog ribolovnog turizma kao novog segmenta naše turističke ponude i turističkih ljepota naše zemlje, mnogima do tada nepoznatih.

Za organizaciju svakog šampionata konkuriše po 5-6 zemalja: od Brazila, južne Afrike, Somalije, preko Tunisa, Španije, Portugala, Francuske, Italije – do Poljske i Portugala.

– Iako nikada nijesmo učestvovali na kongresima FIPS-M, na kojima se žestoko lobira i određuju organizatori, za nas su lobirali predstavnici država koje su osjetile naše gostoprimstvo, izuzetu oganizaciju i naše prirodne ljepote – navode iz Organizacionog odbora.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code