120. IZVOĐENJE „BOKEŠKOG D MOLA“ U TIVTU

120. IZVOĐENJE „BOKEŠKOG D MOLA“ U TIVTU

124
0
Podijeli

Pozorišna predstava ”BOKEŠKI D MOL”, Centra za kulturu Tivat, biće odigrana večeras 120. put na tivatskoj Ljetnjoj pozornici u 21.30.

Tema kultne obnovljene predstave po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Milana Karadžića, je pitanje izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima.
Pitanje ljubavi i borbe za nju dato kroz istorijske, kulturološke i etičke paralele Boke Kotorske, sa melodičnim bokeškim jezikom dali su ovoj predstavi poseban šarm pa je i najveća vrijednost “Bokeškog d mola” što je poruka ove predstave jednako tumačena bilo gdje da je predstava igrana.
To je i omogućilo predstavi dug život i desetine hiljada gledalaca pa su to bili i razlozi da predstavu obnove za sve one koji su je voljeli kao i za novu pozorišnu publiku koja je stasala u međuvremenu.
Vješto napisana melodrama koja govori o ljubav dvoje mladih – mlade peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu.
Naspram istorijskih i političkih opštih mjesta stoji, uvijek posebna, uvijek svoja, uvijek drugačija, ljubavna priča, emocionalna linija koja, od kada je svijeta i vijeka, nastoji da poništi zlogukosti istorije i politike.
Specifični mentalitetski obrazac Boke daje ovom komadu specifičnu boju i šarm Mediterana.
U predstavi igraju: Milena Dravić, Mladen Nelević, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Simo Trebješanin, Julija Milačić, Dejan Djonović, Andrea Mugoša, Branko Ilić i Stevan Radusinović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code