13 ČLANOVA NOVSKOG SNP-A NAPUSTILI SVE FUNKCIJE I PARTIJU

13 ČLANOVA NOVSKOG SNP-A NAPUSTILI SVE FUNKCIJE I PARTIJU

0
Podijeli

Dugogodišnji članovi Opštinskog i Izvršnog odbora SNP Herceg Novi kao i članovi mjesnih odbora, njih 13, podnijeli su ostavke na sve funkcije i članstvo u ovoj partiji, navode u saopštenju dostavljenom Radiju Jadran.

Posljednji događaji su pokazali da je, zbog nedostatka partijske i lične odgovornosti, nemoguće sprovesti neophodnu reorganizaciju i revitalizaciju partije, kako bi se spasila od daljeg urušavanja. S obzirom da se vizija daljeg funkcionisanja i razvoja partije 13 sada već bivših članova bitno razlikuje od koncepta koji zastupa novo-staro rukovostsvo lokalnog SNP-a, smatraju njihov ostanak u partiji, koja se otuđila i od same sebe, izlišnim, pa je zato i napuštaju.
Kako dalje saopštavaju, čak mnogo prije decembarskih lokalnih izbora, postalo je jasno mnogima, a posebno aktivnim članovima SNP-a , da unutar partije postoje razmimoilaženja po mnogim ključnim pitanjima, vezanim za funkcionisanje izvršne vlasti, poštovanje statuta partije i pripremu za predstojeće lokalne izbore.
– Poslije lošeg izbornog rezultata koalicije, čiji je nosilac bila SNP, dodatno razočarenje predstavlja i činjenica da rukovodstvo OO SNP ne osjeća nikakvu orgovornost za lošu organizaciju i poražavajući rezultat na izborima. Pored odbijanja rukovodstva da prihvati odgovornost i snosi bilo kakve političke konsekvence, još je neshavtljivija odluka da se nastavi na isti način i istim putem, što se već pokazalo pogubnim po partiju – navode potpisnici.
Oni dodaju da SNP kao najveća i najjača partija i snosi veliki teret odgovornosti za propuste koji su se dešavali prethodnih 14 god, ali nije i ne može biti označena kao jedini i glavni krivac za sve što nije valjalo. Osnovni propusti i greške, kako saopštavaju, nastali su kao posljedica potpunog ignorisanja osnovnih principa i načela partije na kojima se i zasniva njeno postojanje.
Ostavke na sve funkcije i članstvo u Opštinskom i Izvršnom odboru SNP-a, podnijeli su: Zoran Savković, Božo Ukropina, Ilija Bačanović, Ljiljana Bojanić, Tiosav Savković, Jovan Odžić, Mihajlo Marijanović, Slavko Ilić, Radmila Đilović, Miroje Velimirović, Ilija Tadić, Fuad Agić i Vojisalv Porobić.
Komentar smo pokušali dobiti od nedavno izabrane predsjednice OO SNP Herceg Novi, mr Danijele Đurović, koja je samo kratko poručila da će se javnosti obratiti saopštenjem.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code