14. ROĐENDAN PRVIH CRNOGORSKIH ČETVORKI, PETRA, VASILIJA, IVANE I BOŽIDARA

14. ROĐENDAN PRVIH CRNOGORSKIH ČETVORKI, PETRA, VASILIJA, IVANE I BOŽIDARA

0
Podijeli

U Kumboru broj 23, u kući Vesne i Srđana Mijuškovića, danas je najradosniji dan. Njihove četvorke, rođene 1. decembra 1999. godine, Petar, Vasilije, Ivana i Božidar, pune 14 godina.

Rođendan proslavljaju skromno.
– Djeca su prošetala malo sa svojim društvom, a danas ćemo imati ručak u krugu familije, sa tortom, naravno. Popodne ćemo ugostiti kumove i to je to – priča za Radio Jadran majka Vesna.
Ona je čitav život posvetila sada već svojim osmacima. Brine o buđenju, ustajanju, oblačenju, putu do škole, zadacima, hobijima… Ali, to su ustvari njihove najosnovnije potrebe i interesovanja, jer nema mogućnosti za nikakav luksuz. Čak i kompjuter u kući Mijuškovića, ne radi već tri mjeseca. Suprug Srđan nema uvijek posao, a Vesna mora uz puno slatkog odricanja da bude stalno uz djecu. Želi samo da noramalno odrastaju i da se školuju. Njihove snove i planove treba kanalisati. Mijuškovići mogu biti ponosni na svoje četvorke i jedine rođene u Crnoj Gori.
Skromnost je odlika ove porodice. Petar, Vasilije, Ivana i Božidar, izrasli su u male-velike ljude, njegovani i lijepo vaspitani, odlični su đaci, sportisti, muzičari. Fizički ne liče mnogo, ali svako od njih blista od zdravlja i ljepote. Svo četvoro idu u OŠ »Ilija Kišić« u Zelenici.
Vasilije svira gitaru, ali ne zna hoće li moći da uklopi pohađanje Muzičke i Srednje škole. Jer, volio bi da bude pomorac. I nastaviće sa školovanjem u Srednjoj pomorskoj u Kotoru.
Petar trenira vaterpolo. To ga najviše zanima još »od malih nogu«. Oduvijek je kaže zamišljao sebe kao vaterpolistu. Osvojio je već 7 zlatnih, tri srebrne i 4 bronzane medalje.
Božidar je najmlađi od braće, koja su od njega starija nekoliko minuta. Dobro se slažu. I on želi da završi Pomorsku školu u Kotoru, a kasnije da studira. Braća vole i da brinu o sestri Ivani, koja je mezimica.
– Lijepo je imati tri brata, koja će te uvijek braniti. Ponosna sam što ih imam. Uvijek su mi bili podrška – priča Ivana, koja takođe pohađa Muzičku školu, ali se bavi i plivanjem. Ona i Petar najvjerovatnije nastaviće Gimnaziju u Herceg Novom.
Mijuškovići imaju puna srca i punu kuću sreće. Šestočlanu familiju nije lako prehraniti. Ali sve materijalne, pa čak i zdravstvene probleme prevazilaze nekako i drže se lijepih trenutaka odrastanja njihove djece. Ne žele da propuste niti jedan, jer 14 godina od njihovog rođenja je veoma brzo prošlo.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code