15 FIZIOTERAPEUTA OBUČENO ZA METODU SMS-VJEŽBE U PREVENCIJI I LIJEČENJU POREMEĆAJA KIČME

15 FIZIOTERAPEUTA OBUČENO ZA METODU SMS-VJEŽBE U PREVENCIJI I LIJEČENJU POREMEĆAJA KIČME

0
Podijeli

U organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i suorganizaciji Fakulteta primijenjene fizioterapije i Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu proteklog vikenda fizioterapeuti su se dodatno uavršavali putem osnovnog kursa u metodi SMS – “Funkcionalna stabilizacija i mobilizacija kičme”.

Ovu edukaciju, koja je međunarodnog karaktera, je uspješno pohađalo 15 fizioterapeuta, 14 iz Crne Gore (11 iz Herceg Novog, po jedan iz Tivta, Nikšića i Podgorice) i jedan iz Hrvatske (Metković). Voditeljka kursa bila je Barbara Zrnec (Slovenija), viša fizioterapeutkinja, McKenzie terapeut, dipl MDT, međunarodni instruktor za MDT, instruktor za SMS metodu.
Metoda SMS je posebni oblik individualnog i grupnog vježbanja, koju je osnovao češki doktor sa trideset godina iskustva u području prevencije i liječenja poremećaja u kičmi – Richard Smíška. Zasniva se na stabilizaciji i mobilizaciji kičme. Vježbe se izvode pomoću posebnih elastičnih traka i štapova, koji podstiču rad mišića u mišićnim lancima. Posebna tehnika izvođenja vježbi povećava snagu mišića trupa i ekstremiteta na način koji smanjuje pritisak između zglobova.
SMS vježbe savršeno podržavaju liječenje različitih dijagnoza, koje je bilo prethodno teško liječiti: skolioza, spinalna stenoza, problemi sa intervertebralnim diskovima (protruzija, hernija) i mnogi drugi.
Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, nastavlja sa organizovanjem dodatnih usavršavanja radi što kvalitetnijih kompetencija fizioterapeuta. U Institutu Dr Simo Milošević u Igalu od 22. do 25. oktobra slijedi edukacija u tehnici “Yumeiho”, dok je u istoj ustanovi od 23. do 27. novembra planirana edukacija “Napredni PNF kurs”. U Podgorici je od 4. do 6. decembra planirana edukacija “Napredni Shiatsu”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code