20 DANA ZA SNIMANJE HORORA “MAMULA”

20 DANA ZA SNIMANJE HORORA “MAMULA”

1856
0
Podijeli

mamula filmski plakat1Snimanje horor filma “Mamula”, u režiji Milana Todorovića, počelo je 20. septembra u Crnoj Gori, a danas je upriličeno druženje novinara sa glumačkom i autorskom ekipom u naselju Rose – konoba Forte Rose.
– Film se snima na engleskom jeziku, u žanru koji je kod nas rijedak, ali u svijetu vrlo tražen i nadamo se širokoj međunarodnoj distribuciji – rekao je producent Marko Jocić iz beogradske kompanije “Viktorija film”. Scenario za novi film napisali su Marko Backović, Milan Konjević i Beri Kiting.
Reditelj Todorović smatra da horor ima vjernu publiku u cijelom svijetu i da je snimanje žanrovskog filma na engleskom jeziku dobar način da se prevaziđe ekonomska kriza.
“Mamula” će ujedno biti percipiran i kao američki film, jer će glavni likovi biti Amerikanci, ali i kao domaći film, zbog lokacija i većeg broja poznatih domaćih glumaca – kaže on.
Mističnost sirena biće očuvana kroz atmosferu i stil režije, gdje će se priča više bazirati na onome šta publika zamišlja, nego šta zaista vidi. U stilu čuvenog filma “Osmi putnik”.
mamula filmski plakat2– Sirena će biti hipnotišuće i opčinjavajuće ljepote, čime će njena metamorfoza u monstruzno biće biti strašnija. Sirena će biti urađena kombinacijom maske i vrhunskih kompjuterskih efekata, gdje će prvi put biti testirane i neke nove tehnologije – pojasnio je reditelj Todorović.
Vizuelni stil filma predstavljaće mješavinu prelijepih kadrova Crnogorskog primorja i uznemirujuće unutrašnje tame drevnih hodnika Mamule. Oštar zvuk i sablasna muzika gradiće tenziju i neizvjesnost i uvući publiku unutar mahnitosti na platnu.
U svakom slučaju riječ je o uzbudljivoj vožnji sa mračnim preokretom, začinjenoj domaćim etnomomentima i svijetski poznatim mitovima i legendama.
U glumačkom ansamblu su: Kristina Klebe, Natali Burn, Dragan Mićanović, Slobodan Stefanović, Miki Krstović, Zorana Kostić Obradović i drugi, a specijalni gost je Franko Nero. Pored producentskih kuća Viktorija film i Talking Wolf iz Srbije, potencijal filma prepoznali su i koproducenti: Džeri Ketering, Prva televizija, Media Plus i Digital Kraft. Finansijsku i tehničku podršku dobili su i od Opštine Herceg-Novi, gdje će film snimati do 10. oktobra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code