20 GODINA AKCIJE “TURISTIČKI CVIJET” U TIVTU

20 GODINA AKCIJE “TURISTIČKI CVIJET” U TIVTU

223
0
Podijeli

vrt tivatZavršena je tradicionalna manifestacija „Dani magnolije”, u okviru koje se odvija i akcija „Turistički cvijet” u Tivtu. Akcija „Turistički cvijet” ove godine proslavlja i svoj jubilej – dvadeset godina, tokom kojih se sve više Tivćana pokreće i učestvuje u manifestaciji, kako bi se pred početak sezone, novim sadnicama uljepšali đardini, terase i javne površine grada.
Komisija je od 15. maja do 1. juna obilazila đardine terase i ostale prostore koje su Tivćani ukrašavali cvijećem. Kako nam je rekla saradnica u TO Tivta, Tamara Petković, manifestacija svake godine budi sve veće interesovanje građana, pa je samim tim i veći broj onih koji aktivno učestvuju u akciji. „Ove godine imali smo oko 50 prijavljenih, komisija je obišla 76 dvorišta, 26 balkona, 18 kreativnih detalja, 20 stabla magnolije, 21 živu ogradu, 13 dvorišta ispred poslovnih prostora i 3 ispred stambenih prostora. Posebno nam je drago što smo ove godine napravili i najviše fotografija do sada – preko 2 hiljade”.
Svim nagrađenim Tivćanima biće dodijeljene nagrade 10. juna u hotelu Mimoza u 20.30 h. Nakon dodjele nagrada pripremljen je i zabavni program, a nastupiće klapa Muzičke škole iz Tivta, Darja Lazarenko i Svetlana Raičković i „Grlice” .
U sklopu manifestacije „Dani magnolije” a povodom “Dana zaštite životne sredine”, sjutra u 10 časova biće podijeljene sadnice građanima Tivta, ispred prostorija Turističke organizacije Tivat. Nakon toga, određen broj sadnica biće zasađen u Donjoj Lastvi, ispred prostorija Turist biroa.
Inače, u TO Tivta ubrzane su pripreme za kulturno zabavne aktivnosti koje posjetioce očekuju narednih dana. Petkovićka je navela da se 15. juna održava drugi triatlon, a 21. juna biće organizovan moto skup na kojem će posjetioce zabavljati kotorska klapa Who See.
U Tivtu boravi preko 1000 gostiju u hotelskom i privatnom smještaju koji jedine pritužbe imaju na ružno vrijeme.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code