200 eura za najbolje idejno rješenje novskog suvenira

200 eura za najbolje idejno rješenje novskog suvenira

5
Podijeli

Javni konkurs za izbor novskog suvenira, kojim će se obogatiti turistička ponuda Herceg Novog, raspisala je danas novska Turistička organizacija.

Suvenir predstavlja odraz tradicije, kulture, istorijske i materijalne baštine Opštine Herceg Novi, a istovremeno je i dio savremenih karakteristika grada, pa u cilju turističke promocije, poželjno je da idejno rješenje sadrži neku od ambijentalnih cjelina, poput novskih tvrđava, skala, ulaska u zaliv Boke kotorske, Sat kule ili nekog drugog kulturno-istorijskog spomenika.

Picerija i restoran

Za najbolje odabrano idejno rješenje predviđena je nagrada u iznosu od dvije stotine eura, a konkurs traje 20 dana od dana objavljivanja.

Materijal za izradu suvenira trebalo bi da bude keramika, kamen, metal, drvo, tekstil, koža, papir ili staklo.

Na konkursu mogu učestvovati sva pravna i fizička lica, osim onih koja su direktno angažovana u organizovanju Konkursa, kao i lica koja su u najbližem srodstvu sa njima ili koja poslovno sarađuju sa njima u vrijeme trajanja Konkursa.

Zainteresovani učesnici sve detalje Konkursa mogu pronaći na sajtu TO Herceg Novi, na adresi www.hercegnovi.travel

Odluku o izboru suvenira donijeće stručna Komisija, a odabir radova će se obaviti na osnovu umjetničke vrijednosti i originalnosti, kvaliteta umjetničkog koncepta, prepoznatljivosti simbolike i tradicije, tehničke izvodljivosti, praktičnosti i primjenjivosti u svakodevnoj upotrebi, kao i na osnovu ekonomske pristupačnosti.

Konkurs je izazov za idejno rješenje kod kojeg će se cijeniti originalnost u saglasnosti sa temom javnog poziva.

5 Komentari

  1. Zaista smiješan iznos, na nivou NVO konkursa. Doduše, to može da bude samo nagrada na konkursu, ali i tada je uobičajeno da budu tri nagrade: prva druga treća, nije da imamo već asortiman, pa da nam treba samo jedan suvenir da upotpunimo ponudu. Prikladni iznosi samo za nagradu na ovakvom konkursu bili bi – npr 200, 300 i 500 e. A kad dođe do otkupa autorskog prava za korišćenje idejnog rješenja za masovnu proizvodnju, onda se sa autorima priča o pravim novcima. Trebalo bi da malo realnije planiraju ovakvu aktivnost, sa mnogo dužim rokom za dostavljanje rješenja, jedan konkurs slično formulisan je slavno propao, i to nedavno – ne bi trebalo ponavljati iste greške. Definitivno nije realno planirano u odnosu na budžet kojim TO raspolaže za marketing od koga zavisi turistički plasman čitavog grada.

    10
    2

Ostavite komentar

*

code