200 SEKUNDNIH LITARA VODE ZA HERCEG NOVI IZ REGIONALNOG VODOVODA

200 SEKUNDNIH LITARA VODE ZA HERCEG NOVI IZ REGIONALNOG VODOVODA

396
0
Podijeli

protokol-regionalnivodovod-hnProtokol o saradnji između opštine Herceg Novi i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje potpisali su danas u Podgorici predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić i predsjednik Upravnog odbora JP Regionalni vodovod, Miodrag Pejović.
– Za opštinu Herceg Novi obezbijedićemo kvalitetnije i redovnije vodosnabdijevanje. Zna se da se opština snadbijeva vodom iz Bilećkog jezera i da svake godine imamo probleme na početku sezone. Nesigurnost je što je taj sistem već 20 godina u funkciji i on objektivno ima svoj vijek trajanja. Sa priključenjem na regionalni vodovod dobijamo sigurnije vodosnabdijevanje i očekujemo da će taj projekat biti sigurno realizovan do 2015. godine a u nekim varijantama i do ljeta 2014. godine – istakao je Mandić.
Predsjednik UO JP Regionalni vodovod, Miodrag Pejović je kazao da je protokolom opština Herceg Novi odlučila da u vodosnabdijevanju koristi resurse regionalnog vodovoda.
– Ovo je velika stvar za Herceg Novi, jer će problemi u vodosnabdijevanju koje su imali do sad ostati iza njh, rekao je Pejović.
Kako prenosi Portal Analitika, finansiranje radova Regionalni vodovod utvrdiće u saradnji sa Vladom, a opština Herceg Novi učestvovaće u investiciji tako što će plaćati rješavanje imovinsko – pravnih sporova na svojoj teritoriji. Priključenjem na regionalni vodovod, hercegnovska opština dobiće 200 litara vode u sekundi, od čega će 70 koristiti stanovnici Luštice, kojima je nedostatak vode za piće već decenijama jedan od elementarnih problema. Preostalih 130 litara u sekundi predviđeno je za hercegnovsku rivijeru, uključujući i 20 litara za potrebe investitora u Kumboru. Projekat je vrijedan tri miliona eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code