Početna Kultura 24. HAPS : “Sladoled” u izvođenju Narodnog pozorišta Niš

24. HAPS : “Sladoled” u izvođenju Narodnog pozorišta Niš

0

U završnici Herecegnovskih aprilskih svečanosti na „daskama koje život znače“, pred publikom večeras nastupa Narodno pozorište Niš, koje će izvesti predstavu “Sladoled”. Nju je po tekstu Mira Gavrana režirao direktor niškog teatra, Spasoje Ž. Milovanović.

Predstava govori o sudbini i odnosu majke i ćerke, koje glume majka i ćerka – Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder. Premijerno je izvedena 9. februara na sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

Komad Sladoled prema riječima Milovanovića je topla i ljudska priča o životu kao takvom, sa svim problemima i radostima koje on nosi.

„Priča je o majki i ćerki, od trenutka kada majka ima 26, a ćerka 3 godine, do trenutka kada majka ima 86, a ćerka 63. Prati se njihov odnos prema porodici, muškarcima, problemima, djeci…Riječ je o jednoj od najtoplijih ljudskih priča koja može da se pronađe u ovom trenutku u evropskoj dramaturgiji. Malo pretenciozno zvuči, ali jeste takav komad“, kazao je Milovanović uoči niške prmijere.

U svakom slučaju riječ je o uzbudljivoj, duhovitoj i uvjerljivoj predstavi koja prati život majke i ćerke – od dana kada ćerka polazi u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu.

Reditelj i direktor niškog pozorišta kaže da je “Sladoled” prije svega komedija sa duhovitim tekstom u kome nema karikiranja ili preterivanja.

Glavne uloge povjerene su glumicama niškog teatra koje su stvarno majka i ćerka, pa prema riječima Milovanovića, lična iskustva lako prenose i na scenu, što predstavi daje autentičnost.

Početak predstave je u 20.30 h, a karte se mogu kupiti dva sata prije početka predstave na biljetarnici Dvorane Park.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code