24. HAPS: Uvod u znaku 4 decenije od zemljotresa

24. HAPS: Uvod u znaku 4 decenije od zemljotresa

3
Podijeli

Interaktivnom izložbom Earthquqke.me, autora Vuka Vukovića u foajeu Dvorane Park i koncertom lokalnih rok bendova pod nazivom “Tresla se zemlja celi dan” ozvaničen je početak 24. izdanja Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti.

Svirku je započeo Heavy Hour Band pjesmom Yu grupe, po kojoj koncert i nosi naziv, posvećen 40-ogodišnjici od razornog zemljotresa koji je pogodio Crnogorsko primorje.

Picerija i restoran

Prije nastupa bendova selektorka HAPS-a, Milina Kovačević, najavila je program. Ona je istakla da HAPS ove godine počinje na dan zemljotresa prije 40 godina, što je bio povod za poređenje tadašnjeg i sadašnjeg vremena.

– Generacije koje nisu bile rođene u vrijeme zemljotresa, moći će na ovoj izložbi da vide fotografije Herceg Novog preko nove digitalne tehnologije očitavanjem QR koda, koji će ih odvesti do on line izložbe. Vremenom ćemo ubacivati i fotografije koje prikazuju Herceg Novi u tom trenutku. Fotografije je načinio Milivoj Jugin, sačuvao Ante Krstović, a priredio za izložbu u okviru projekta Earthquake Montenegro Vuk Vuković. On će nastavati ovaj projekat kroz još nekoliko segmenata tokom godine – najavila je ona.

Publika će večeras moći da pogleda i prvu predstavu u okviru teatarskog programa. U 20:30 časova u Dvorani Park biće odigran komad “Crna kutija” Nikšićkog pozorišta, režisera Gorana Bulajića, po tekstu Ane Đorđević, sa glumačkom ekipom koju predvodi Simo Trebješanin.

3 Komentari

    • Cjelogodisnji budzet je otisao za cecu i igrarije, tako da sa ovim budzetom HAPS je svakako ostao dosljedan. Posto pretpostavljam da ste pristalica gore navedene, nema ni portrebe da zauzimate mjesto u sali…

      3
      4

Ostavite komentar

*

code