28. JUL SVJETSKI DAN BORBE PROTIV VIRUSNIH HEPATITISA

28. JUL SVJETSKI DAN BORBE PROTIV VIRUSNIH HEPATITISA

152
0
Podijeli

Povodom obilježavanja svjetskog Dana borbe protiv virusnih hepatitisa, sjutra u organizaciji Opštine Herceg-Novi i Kancelarija za prevenciju narkomanije Kotor i Herceg-Novi u 8.30 časova u maloj sali Skupštine opštine Herceg-Novi, biće održan okrugli sto na temu “Hepatitis – ozbiljan problem savremenog društva”.

Okrugli sto će voditi pedijatar primarius dr Milena Proročić uz stručnu podršku prestavnica kotorske i hercegnovske kancelarije.
Savjetnica za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja u Opštini Herceg-Novi, Branka Grubor Božović, će u utorak 29. jula, u prostorijama kancelarije br.57 od 8 do15 časova organizovati akciju besplatnog dijeljenja testova za otkrivanje opojnih droga.
Cilj ove aktivnosti je da se podigne svijest javnosti, sa akcentom na mlađu populaciju, o rasprostranjenosti ove bolesti.
Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i Svjetske alijanse za borbu protiv hepatitisa, 170 miliona ljudi širom svijeta inficirano je virusnim hepatitisom C, a dvije milijarde virusnim hepatitisom B.
SZO je ustanovila od prošle godine 28. jul za Svjetski dan borbe protiv virusnih hepatitisa, sa ciljem podizanja svijesti javnosti, opšte i profesionalne, o rasprostranjenosti ove bolesti, mjerama prevencije i mogućnosti izlječenja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code