29 pritužbi turista iz Herceg Novog

29 pritužbi turista iz Herceg Novog

10
Podijeli

plaza nautilusCall centar NTO, odnosno Služba za informacije, sugestije, pritužbe i pohvale specijalnog broja 08000 1300, u periodu od 1. jula do 29. jula 2016. godine primila je ukupno  233 poziva. Od ukupnog broja 95 poziva se odnosilo na informacije i 138 poziva na pritužbe, saopšteno je Radiju Jadran iz Call centra.

Pritužbe su se najviše odnosile na: dugo čekanje na graničnim prelazima, buku, bacanje smeća, neljubaznost, nelegalne izdavaoce smještaja, izvođenje radova, nepoštovanje propisa o slobodnom dijelu plaža te nelegalan rad ugostiteljskih objekata i neizdavanje fiskalnih računa.

Picerija i restoran

Kad je riječ o informisanju, turiste je najviše interesovao iznos boravišne takse i gdje se ona može uplatiti, red vožnje, informacije o institucijama, brojevi službi, informacije o vizama, smještaju i vremenskoj prognozi.

Kako navode iz Call centra, kad je riječ o pritužbama iz Herceg Novog, evidentirano je 29 poziva. One su se najviše odnosile na dugo čekanje na graničnim prelazima, smeće, nelegalan rad ugostiteljskih objekata, nepoštovanje propisa o slobodnom dijelu plaža, nelegalno izdavanje smještaja, buku i neljubaznost autobuskih prevoznika.

Najviše pritužbi bilo je za budvansku opštinu – njih 34. Odnosile su se na loše regulisanje saobraćaja, problem sa parkingom, nelegalno izdavanje smještaja, buku, nepropisno korišćenje plaža i probleme sa smećem.

U najmanjoj bokeškoj opštini registrovano je 9 poziva, odnosno pritužbi i to na: neljubaznost izdavalaca privatnog smještaja, problem sa otpadom, buku i  neurednost plaža.

Najmanje pritužbi bilo je u Kotoru, samo 6, a odnosile su se na nelegalan rad ugostiteljskih objekata i nestašicu vode.

10 Komentari

  1. Neki koriste nezakonito Javno uređena kupališta, npr. Javno kupalište korisnika B10 u Bijeloj ispred Hitela Casa del Mare-Blanch ispunio je slobodan prostor, inače označen na javno postavljenoj skici plaže, sa plažnim mobilijarom, pedalinama, i još zabranjuje ulaz na plažu i ulazak u more nama turistima, navodno da je plaža za goste hotela. Gostiju iz Hotela je veoma malo, a nas turiste uslovljava sa korišćenjem iste, ako platimo ležaljku 7E. Krajnje nekoretno ponašanje, jer okolne plaže su prepune turista, a ovaj‚‚slobodan prostor‚‚ ispunjen ležaljkama zjapi prazan. Bilo je par prijava od izdavaoca soba, jer se mi turisti žalimo, ali nema efekta oni i dalje se ponašaju mimo propisanih podzakonskih akata države CG. Mora neko intervenisati, ne razumijem takvo ponašanje korisnika JAVNO UREĐENOG KUPALIŠTA.

  2. Neka pogledaju malo ispod medje na autobusku, vazda se moze naci desetak tutistickiu radnika, sjede u ladovinu i nude smjestaj, naravno turistima sto dodju autobusom, tu se dobiju i vrlokvalitetna obavjestenja iz prve ruke.

  3. Imajuli se de kakve pare vikendom zamijeniti u eure. Evo ja stojim ode tegle me za rukave i nos ali niko pare ne trosi u ovome nasem gradu, a pravo da recemo nemaju ovi furesti sta ni kupit ni odnijet da se sijete da su nekad ode bili. Nema “Capina,Borova, Planike,Robne kuce,nema Rudnika, Boke,Tripove pekare,grad opustio, do podne i nekako popodne ko da niko u njemu ne zivi.E kako je to bilo kad sam ja seto ovuda e a sad mi je mnogo teze kad sve ovo gledam no sto sam otiso tamo odakle se necu vratit. Pozdrav mojim novljanima, probudite se.

  4. Turizam iziskuje znanje .iskustvo i volju kao i svaki posao a nas turizam vode ljudi koji su Hn pretvorili u Sumadiju .Hercegovinu i Katunsku Nahiju .Ne zelim nikog povrijediti ali politika.nerad neodgovornost i ex Yu navike cemo ispastati jos sledecih 25 godina .

  5. A ima li koja pohvala, nagrdise nas?Zasluzili smo, valjda.
    Gledam cuvenu plazu “novosadski”, ne mogu da vjerujem da momak koji naplacuje lezaljke nije u stanju da ih ocisti krpom uvece(ili ceka naredbu od gazde), a da ne govorim o sporkici po plazi i pranju iste, koja nekada, nepodnosljivo smrdi na urin.To im je, izgleda, nezamislivo.A znali su posjeci ono cuveno stablo Tamarisa, kojeg se svi sjecamo…uzas!

  6. Ja se zalim na gradsku muziku,previse su eksploatisani ovo ljeto ,stvaraju preveliku buku,svaki dan tandrcu po gradu i okolini,”siluju” grad.

  7. Danas smo cekali dva sata na prelazu Kobila.Djevojka koju placa TO tj.mi ni jednom nije ustala ni prisla automobilu.Sjedala je i vjerovatno cekala da gost parkira auto na granici i pridje njoj da uzme flajer.Isto tako djevojka na Sitnici nije propustila da pridje svakom autu i udjeli flajer i pruzi informaciju.

Ostavite komentar

*

code