Početna Kultura 33 FFHN-MFF: U nedjelju na Kanli kuli tri premijere, na ostalim lokacijama...

33 FFHN-MFF: U nedjelju na Kanli kuli tri premijere, na ostalim lokacijama 9 projekcija i mini pitch

5

Treće večeri Filmskog festivala u Herceg Novom na Kanli kuli će izvan konkurencije, biti premijerno prikazan kratki 18-minutni film “Peloid” reditelja Bojana Stijovića.

Uslijediće film “Između dana i noći”u režiji Andra Martinovića, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Montrealu u septembru prošle godine. Potom regionalna premijera filma “Mamonga” reditelja Stefana Maleševića, koji je imao svjetsku premijeru na festivalu u Karlovim Varima. Oba su u takmičarskoj selekciji dugometražnog igranog filma, a njihovi protagonisti predstviće se sjutra 11 sati novinarima na press konferenciji u Institutu Igalo.

Četvrtog dana 33. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival u nedjelju, 4. avgusta u 21 sat na Kanli kuli biće prikazan filma BOG POSTOJI, IME MU JE PETRUNIJA rediteljke Teone Strugar Mitevske, koji je u Berlinu imao svjetsku premijeru i dobio nagradu ekumenskog žirija.

U 22.45, takođe na Kanli kuli, biće prikazan film SAM SAMCAT u režiji Boba Jelčića, koji je imao svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu. Oba filma su crnogorske premijere i u takmičarskoj su selekciji.

Na Tvrđavi Forte Mare u 21 sat, u okviru selekcije Kino Evropa, biće održana projekcija filma TO JE LJUBAV Claire Burger, premijerno prikazan na Venecijanskom festivalu. Nakon toga u 22.45 biće prikazan film IZDAJNIK Marca Bellocchia, koji je imao svjetsku premijeru u Kanu.

U Amfiteatru Dvorane Park, u okviru takmičarske selekcije studentskih filmova, od 21 sat biće prikazani filmovi MALI HEROJ Elene Ciolacu, VRZEL Ana Trebše, JEDINI Nikole Polića i film PRASKOZORJA Andrije Mugoše.

U Dvorani Park u 11 sati biće repriza filma MAMONGA u režiji Stefana Maleševića, u 13 sati repriza filma LARA Jana Ole Gerstera, a u 18.30 biće prikazan filma DELIRIJUM TREMENS Gorana Markovića. Gosti Festivala su glavni glumac filma Tihomir Stanić i producentkinja Marija Bereta .

U Dvorani Park, u ponoć, biće prikazan film ANTOLOGIJA GRADOVA KOJI NESTAJU Denisa Cotea.

U Institutu Dr Simo Milošević od 17 do 19 sati biće održan MINI PITCH – programski segment Festivala koji se organizuje u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Zagreb Film Festivalom – Industrija Mladost. Radionica je namijenjena studentkinjama i studentima crnogorskih filmskih škola i akademija koji pripremaju kratkometražni igrani film.

5 Komentari

  1. Jedan crnogorski film gledalo je 26 ljudi. Taj film dobio je 26 jedinica na ocenjivanju publike. Inace, taj film je djelimicno sniman u Herceg Novom. Iako domaci u filmu ima dijaloga na stranim jezicima. Herceg fest nije obezbedio kopiju sa prevodima. Celokupni raspad. Naravno, ne treba brinuti za opstanak ove manifestacije. Moze on da bude jos gori, iako je tesko gore od ovoga.

  2. Na projekcijama po pedesetak gledalaca. Velika izlaznost publike tokom projekcija. To govori o kvalitetu selekcije. Najgori festival ikada. Mrtvo more bez festivalske atmosfere. Debakl.

  3. Kada za direktoricu i clanicu savijeta filmskog festivala imamo nekoga ko ne poznaje filmsko stvaralastvo nije cudo da je ovakav repertuar.
    Da se mijesaju tv i filnski formati,da se mijesaju kategorije

  4. Ovim je dotaknuto dno,
    U takmicarskom dijelu dugometraznog igranog filma prikazuju kratkometrazni film,
    Ne zna se ko je vise degradiran,autori cijelovecernjih filmova ili autor kratkog metra

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code