Početna Kultura 33.FFHN-MFF: Večeras “Ajvar” i “Granice kiše” na Kanli kuli

33.FFHN-MFF: Večeras “Ajvar” i “Granice kiše” na Kanli kuli

6

Šestog dana 33. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival večeras u 21 sat na Kanli kuli biće internacionalna premijera filma AJVAR rediteljke Ane Marie Rossi, koji je imao svjetsku premijeru na nedavno završenom 26. Festivalu evropskog filma Palić gdje je dobio Specijalno priznanje.

Nakon toga, u 22.50, takođe na Kanli kuli, biće prikazan film GRANICE KIŠE reditelja Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića koji je imao je svoju regionalnu premijeru na Sarajevo Film Festivalu, a svjetsku na filmskom festivalu u Montrealu. Oba filma su crnogorske premijere i u takmičarskoj su selekciji.

U 18.30 u Dvorani Park biće prikazan film OTAC Kristine Grozeve i Petra Valchanova, dobitnika Kristalnog globusa za najbolji film u Karlovim Varima. Film u Herceg Novom ima regionalnu premijeru.

Na Tvrđavi Forte Mare u 21 sat, u okviru selekcije Kino Evropa, biće održana projekcija filma ŽAO NAM JE ŠTO SMO VAS PROPUSTILI Kena Louča, premijerno prikazan na Kanskom festivalu gdje je dobio nagradu za režiju. Nakon toga u 22.50 biće prikazan film LJUBAV NA MREŽAMA Safy Nebbou.

U Dvorani Park, u ponoć, biće prikazan film ŽIVOT MEĐU ZVIJEZDAMA Claire Denis, koji je imao premijeru u Torontu.

6 Komentari

 1. Ima li i jedan film,ali cijelovecernji dugometrazni film da mu je premijera na Kalni Kuli ove godine,
  Premijera nije ako se prvi put prikazuje u Herceg Novom,
  Premijera je ako je to prvo prikazivanje nakon zavrsenog projekta,
  Premijeri nije potreban prefiks,internacijonalna,svijetska,regionalna,……

  6
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code