35. plivački maraton memorijal Mario Dido Marić Njivice-Škver

35. plivački maraton memorijal Mario Dido Marić Njivice-Škver

2810
0
Podijeli

maraton dido maricSportsko turistička manifestacija, plivački maraton, memorijal Mario Dido Marić, u čast nekadašnjeg profesora fizičkog vaspitanja, trebalo bi da okupi danas oko 150 učesnika. Plivačka ruta je 2,5 km od Njivica do Bijele vile na Škveru.

Predsjednik Organizacionog odbora, Marko Marić, za Radio Jadran kaže da je ponosan što su, uprkos problemima bez kojih ne prolazi nijedna manifestacija, uspjeli da  održe manifestaciju s imenom njegovog oca:

Picerija i restoran

“Jako sam srećan zbog toga, jer nastojimo da u Herceg Novom održimo nešto po čemu ovaj grad iz godine u godinu prepoznaje sve više ljudi iz okruženja. Ove godine dosta njih se najavilo da će doći da isprati memorijal i drago mi je da naš trud nije uzaludan. Tačan broj učesnika znaćemo sjutra prije starta”, kazao je kratko Marić.

Prema tradicionalnoj satnici, od 16 h na Škveru počeće prijavljivanje takmičara i prevoz do Njivica. Nakon toga uslijediće ljekarski pregled, a početak maratona predviđen je za 18 h. Prema očekivanjima, ako posluži mirno more i lijepo vrijeme, prvi plivači na Škveru očekuju se oko 19 h, kazao je Marić.

Kao i ranijih godina, biće dodijeljene novčane nagrade najboljima, uz pehare i zahvalnice. Za I mjesto u ženskoj i muškoj konkurenciji obezbijeđeno je po 150 eura, za II mjesto 100 i za III mjesto 50 eura.

“I ove godine vodili smo računa da bezbjednost plivača bude na najvišem mogućem nivou, počev od medicinskih radnika, pa do Plovne jedinice MUP-a, koja će nam biti na raspolaganju za bezbjednost na moru”, naveo je Marić.

Ono što je razlika u odnosu na prošle godine, memorijal će biti okončan potezanjem konopa na plaži Bijela vila, a ne skidanjem pršuta sa jarbola, kako je to bio običaj.

Podsjetićemo, memroijal se od početka 80-ih godina prošlog vijeka održava u čast profesora fizičkog vaspitanja Marija Dida Marića, koji je generacije iz Školskog centra IGK ispratio kao jedan od omiljenijih profesora. Brojni su škerci po kojima ga pamte i pominju jednako oni kojima je predavao, ali i oni koji su ga srijetali samo po školskim hodnicima. Neki su objavljeni i u školskom listu “Iskra” gdje su bilježeni lapsusi profesora.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code