Početna Sport 38. plivački maraton “Memorijal Mario-Dido Marić”

38. plivački maraton “Memorijal Mario-Dido Marić”

0

Sportsko turistička manifestacija 38. hercegnovski plivački maraton “Memorijal Mario-Dido Marić” biće održana u subotu, 27. jula kada će brojni sportisti, rekreativci, Novljani i furešti zaplivati 2500 metara od Njivica do Škvera.

Pravo učešća u maratonu imaju svi zainteresovani koji prođu obavezan ljekarski pregled dva sata prije trke i popune i potpišu prijavu za takmičenje.

Na dan trke u 15:30 biće organizovan prevoz plivača od Škvera do Njivica, nakon čega će se na mulu i plaži hotela “Iberostar Herceg Novi” obaviti prijave takmičara i ljekarski pregled. Maraton startuje u 18 časova kada će se učesnici zaputiti ka dva i po kilometra udaljenom cilju, plaži “Bijela vila” na Škveru (plaža Boke).

Limitirano vrijeme preplivavanja dionice je sat i trideset minuta, a u 20 časova slijedi takmičenje u potezanju konopa za glavnu nagradu, pršut.

Za sve koji stignu na cilj obezbijeđene su diplome i suveniri, sendviči i sokovi, a za pobjednike novčane nagrade, pehari i medalje. Za prvo mjesto u ženskoj i muškoj konkurenciji nagrada je pehar, medalja i 150 €, za drugo mjesto medalja i 100 €, a za treće medalja i 50 €. Pokloni su obezbijeđeni i za najstarijeg i najmlađeg učesnika ili učesnicu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code