4. Big game fishing u Novom: Dobro vrijeme za dobar ulov

4. Big game fishing u Novom: Dobro vrijeme za dobar ulov

0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2014_sport_big_game_fishing_2_dan_5U Gradskoj luci na Škveru u toku su posljednje pripreme za početak IV Međunarodnog ribolovačkog turnira u najatraktivnijoj disciplini “Big game”. Prvi učesnici već su počeli da pristižu, a organizatori očekuju da će ovogodišnji turnir okupiti 20 ekipa, odnosno 110 aktivnih ribolovaca.

Očekuje se dolazak ekipa iz 7 zemalja regiona i Evrope. Program otvaranja počeće od 17 h u kafe baru Stanica na Škveru, do kada bi sve ekipe sa brodovima trebalo da se okupe. Od 18 h biće uprličen kulturno zabavni program za učesnike, goste i posjetioce, a svečano otvaranje zakazano je za 20 h, kaže za Radio Jadran, predsjednik Organizacionog odbora turnira, Raco Gardašević:

Picerija i restoran

“Start je sjutra ujutru u 8 sati iz gradske luke. Ribaće se u crnogorskim vodama, moguće i do Bara, ko hoće, ili 12 milja na otvorenom. Vremenska prognoza nam odgovara, malo je kiše i more je malo uzburkano, ali ništa strašno. Trebalo bi da nas vrijeme posluži naredna tri dana”, kaže Gardašević.

Iako je riječ o relativno mladoj manifestaciji, među ljubiteljima sportskog ribolova, ona je i te kako zaživjela, tako da iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika. Uz one stalne, na turniru će i ove godine učestvovati neka od zvučnih imena iz svih društvenih sfera, počev od muzike i Vlada Georgieva, ističe Gardašević:

“Ove godine imamo 7 ekipa više nego prošle i skoro duplo više gostiju koji ne učestvuju, ali dolaze da prate turnir. Biće ih iz Srbije, Rusije, Njemačke i ostalih zemalja, što znači da se turnir širi. Direktnih učesnika i njihovih gostiju očekujemo preko 110. Od poznatih, i ove godine biće Vlado Georgiev, dr Milan Colić, Nebojša Šaponjić, Miroslav Anteljević, Zoran Obradović, Ratko Zatezalo…”, dodao je on.

Loviće se tune, sabljarke, albakori, lampuge. Takmičenje traje tri dana, pobjednika određuje vrsta i težina ribe. Takođe se proglašava pobjednik za najveću ulovljenu ribu. Lovni dan završava  oko 18 h, a vaganje ulova biće obavljeno svake večeri oko 20 h na Škveru.

U okvriu Big Game Fishing-a, bće organizovan u subotu ujutro turnir za djecu između sedam i 14 godina „Little game“.

Nagradni fond su pehari za pobjednike turnira i umjetničke slike. Turnir organizuju Big Game fishing klub Herceg Novi i Sportsko ribolovački klub „Jugole Grakalić“, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code