Potpisan ugovor o organizaciji regate „EST 105 Libera 2017“

Potpisan ugovor o organizaciji regate „EST 105 Libera 2017“

2
Podijeli

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković i predsjednik „CUS Bari“ Đuzepe Seča potpisali su danas ugovor o organizaciji ovogodišnje regate „EST 105 Libera 2017“. Jedriličari će se 28. aprila, 12. godinu zaredom, uputiti iz Barija ka Herceg Novom.

Potpredsjednik Janković istakao je da će lokalna uprava, Agencija za gazdovanje gradskom lukom, lokalna Turistička organizacija i novski jedriličari uložiti maksimalne napore da obezbijede što bolje uslove za učesnike regate.  Istakao je da su ova regata i saradnja sa partnerima iz Barija važni za Herceg Novi.

Picerija i restoran

– Izgradnjom novih marina u naredne dvije godine u našem gradu biće značajno povećan broj vezova, čime će se ostvariti uslov za prihvat većeg broja jedriličara nego što je to sada slučaj. Vjerujem da će to otvoriti prostor za dalji razvoj ove regate, na obostrano zadovoljstvo – poručio je Janković.

Koordinator regate ispred  „CUS Bari“, Paskvale Triđani kazao je da je „EST 105“ utemeljena na prijateljstvu i posebnoj toplini koju su jedriličari osjetili u Herceg Novom još od prvog uplovljavanja.

Istakao je da svake godine dobijaju sve više zahtjeva za učešće. Imajući u vidu da su kapaciteti novske luke ograničeni, dogovorena je saradnja sa Tivtom koja se pokazala kao dobar koncept.

Do sada je prijavljeno 68 jedriličara u dvije kategorije. Za dio će odredište biti Herceg Novi, a za dio Tivat. Cilj organizatora iz Italije je da se ova regata širi, da se broj jedriličara svake godine uvećava i da se učvršćuje saradnja sa partnerima iz Crne Gore. „EST 105“ je ušla i u ovogodišnji kalendar Međunarodne organizacije za jedrenje (ISAF).

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktor Agencije za gazdovanje gradksom lukom Vladimir Zloković, ispred Turističke organizacije Herceg Novi Tanja Mrkaić, kao i predstavnici Jerdiličarskog kluba „Jugole Grakalić“. Oni su potvrdili da će učiniti potrebne napore kako bi bila obezbijeđena sigurnost plovila i učesnika i topla dobrodošlica na Škveru. Zarad što bolje pripreme događaja oformljen je organizacioni odbor, a u organizaciju će biti uključeni svi hercegnovski jedriličarski klubovi.

2 Komentari

  1. A gdje su ovi iz drustvenih djelatnosti. Nije njihov posao imaju drugih poslova. Srecom imamo Novljana koji se zalazu za nas grad. Bravo jedrilicari !!!

    10
    1

Ostavite komentar

*

code