Početna Sport 46. Kup Mimoze u jedrenju

46. Kup Mimoze u jedrenju

3

Jedriličarski klub Jugole Grakalić ugostio je jedriličare u klasi Optimist i Laser na 46. Kupu Mimoze u sklopu 51. Praznika mimoze. Na regati su učestvovali jedriličari iz klubova iz Boke, domaćin Jugole Grakalić, Delfin i Lahor, kao i jedriličari iz Srbije. Nakon kratke zimske pauze jedriličari su danas uživali u prvom jedrenju po buri jačine 10 čvorova. Ubrzo nakon starta druge regate vjetar je okrenuo na zapadni i zatim potpuno stao, čime je i završena regata.

Foto: Aleksandra Janičić

U klasi Optimist pobjednik je Pavle Musić iz JK Delfin, aktuelni državni prvak. Na drugom mjestu je Romina Racković, a na trećem Andrej Drakulović, oboje iz JK Lahor. Viktor Lesjak je pobjednik u konkurenciji Optimista do 12 godina, na drugom mjestu je Vanja Strahinja iz Lahora, i treći je Petar Klakor- Jk Delfin.

Jedriličarke JK Lahor zauzele su postolje Optimista u konkurenciji djevojčica. Romina Racković je prva, Strahinja Nina druga i Vanja Strahinja je treća.

Nikola Golubović iz Delfina je prvi u klasi Laser 4.7, drugi je Relja Milovanović iz JSS a treći je jedriličar JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog Robert Moris.

Danilo Jončić iz JK Delfin, je prvi u klasi laser radial. Drugo mjesto je osvojio Luka Ognjanović, a treće Radivoje Popović, obojica iz JK Lahor.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code