5. izdanje Memorijala „Đorđe Konjević“ u hotelu Plaža

5. izdanje Memorijala „Đorđe Konjević“ u hotelu Plaža

4
Podijeli

Međunarodni brzopotezni šahovski turnir 5. Memorijal „Đorđe Konjević“, u okviru sportskog programa 50. Praznika mimoze, u organizaciji ŠK Herceg Novi 1949, a uz podršku Šahovskog saveza Crne Gore i porodice Konjević, biće održan u hotelu Plaža u nedjelju, 3 februara.

Ovogodišnje izdanje mimozinog šahovskog turnira, koji nosi ime legendarnog šahiste Đorđa Konjevića, biće jedno od najjačih do sada organizovanih u Herceg Novom, smatra sekretar kluba, Miloš Bubanja.

Picerija i restoran

– Sama činjenica da će, pored šahista iz regiona, učestvovati i najbolji crnogorski igrači i reprezentativci, na čelu sa velemajstorom Nikolom Đukićem, dovoljno govori o snazi turnira. Uz veliki trud obezbjedili smo da sve bude na najvišem nivou. Veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu hotela Plaža, koji su nam ustupili prelijep prostor za igru. Posebnu zahvalnost dugujemo opštini Herceg Novi koja je ujedno i pokrovitelj ovog turnira, kao i ostalim sponzorima – ističe Bubanja.

Tempo igre je 3 minuta + 2 sekunde bonifikacije uz svaki odigrani potez. Glavni sudija turnira biće Veselin Balšić iz Podgorice. Turnir se rejtinguje kod FIDE, a organizatori su obezbijedili pehare za trojicu prvoplasiranih, 10 redovnih, kao i 3 specijalne nagrade.

Početak turnira zakazan je za 10 časova.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code