Početna Ke Nova 50. Praznik mimoze – Cvjetna povorka i Šanta Panta za najmlađe

50. Praznik mimoze – Cvjetna povorka i Šanta Panta za najmlađe

2

U ovogodišnjoj Cvjetnoj povorci, koja će biti održana u subotu 9. marta u 15 časova, učestvovaće 18 grupa, među kojima će biti sve predškolske grupe vrtića „Naša radost“, sve četiri škole sa teritorije našeg grada, kao i četiri grupe iz Dječijeg doma Mladost.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje, tokom  povorke, kao i u programu nakon nje, djecu će animirati Radojica Stanković, svima poznati kao Šanta Panta. Takođe, u samoj završnici programa biće otkriveno iznenađenje za djecu, goste i Novljane.

Prema planu, povorka će krenuti od Dvorane Park, a centralna manifestacija biće održana na Trgu Nikole Đurkovića.

Nakon vikenda, u ponedeljak 11. marta u 19 časova će u foajeu Dvorane Park biti održano veče posvećeno stvaralštvu Zuka Džumhura i njegovom boravku u Herceg Novom.

Izdavačka kuća „Buybook“ iz Sarajeva je na Sajmu knjiga u Beogradu predstavila izabrana djela Zuka Džumhura, sa predgovorom koji je napisao Ivo Andrić. Na promociji u foajeu Dvorane Park će govoriti predstavnici te izdavačke kuće, neki od poznatih Novljana čija se sjećanja vežu za poznatog stvaraoca i umjetnika, ali i gospođa Jelena Zimonjić, predsjednica Fondacije koja nosi njegovo ime.

Te večeri će među prisutnima u publici biti i kćerka stvaraoca Denizada, koja ovim povodom dolazi iz Istanbula.

2 Komentari

  1. Iz gresaka se uci. Kako bi bilo da se pokrene saradnja izmedju institucija, odma upisu mejlovi i brojevi telefona i sledeci put ne naprave iste greske. Da li su ikad skole pozvane a toliko ima desavanja gdje bi se nasi djaci dodatno obrazovali. Zasto sve mora da bude politicki obojano kad nije. Trgnimo se malo. Uljpsajmo sami sebi kulturna desavanja. Program mimoze je ove godine izuzetan ali marketing ga na zalost ne prati istim koracima. Ko nije redovno na fb i ne slusa radio tesko da ce ista doznati.

  2. Naravno, kao i obično, bez saradnje sa školama. Koji su to Novljani koji će govoriti te večeri? Bolje pitati jesu li u skladu sa vlašću ili opozicijom u opštini ili su profesori književnosti, književni kritičari i apolitične osobe kakav je bio Zuko, čovjek pošten i apolitičan krajnje, kosmopolita. Ako mu se ne pristupi onako kako zaslužuje, bolje da nijedan Novljanin ništa ne priča te večeri.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code