50 UKRAŠENIH BARKI ZA “BOKELJSKU NOĆ”

50 UKRAŠENIH BARKI ZA “BOKELJSKU NOĆ”

135
0
Podijeli

bokeska nocFešta nad feštama i kruna svih pučkih svečanosti “Bokeljska noć” održaće se sjutra veče od 21 h u akvatorijumu kotorskog zaliva.
Tradiciju fešte dugu tri vijeka obilježiće 50 ukrašenih barki koje će u tri đira zaploviti kotorskim akvatorijumom. Tokom trećeg đira planiran je i veliki vatromet.
Direktor Kulturnog centra “Nikola Đurković” iz Kotora, koji je i organizator fešte, Saša Milošević, za naš radio je kazao da su pripremi fešte i ove godine pristupili s velikom ozbiljnošću i da su posljednje pripreme u toku.
“Ostalo je još da se srede tehnički detalji – ozvučenje i osvjetljenje, a to će biti gotovo tokom dana. Kreacije na barkama su završene, a ove godine imamo jednu više nego prošle godine – 50 maštovitih kreacija sigurno će oduševiti posjetioce”. Sjutra veče pojaviće se i učesnici od prošle godine, a jedan od njih je Rus, dobitnik treće nagrade na prošlogodišnjoj svečanosti. Milošević dodaje da su učesnici zemalja iz regiona uobičajena pojava, mada – feštu ipak “nose” meštri iz Kotora.
“Veliko je zadovoljstvo što su većinom sve mladi meštri. Stari ih nadgledaju, uče i prenose svoja iskustva na njih. To nam daje nadu da “Bokeljsku noć” nećemo spominjati po tradiciji dugoj tri vijeka, već da ćemo je organizovati kvalitetnije u godinama koje dolaze”.
Nagradni fond iznosi 3 hiljade eura, od čega će nagrada za prvu barku iznositi 1.500, za drugu 1.000 i za treću 500 eura, a nakon proglašenja najljepše ukrašenih barki fešta će biti nastavljena u Starom gradu.
Na ulazu u Kotor Turistička organizacija će u saradnji sa policijom dijeliti flajere – mape u kojima će biti navedena i ucrtana mjesta za parkiranje kao i redosljed vožnje.
Organizator Bokeljske noći je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, a suorganizator Turistička organizacija. Pokrovitelj je Opština Kotor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code