Početna Turizam 51. Praznik mimoze može da počne: U hotelima se za vikend traži...

51. Praznik mimoze može da počne: U hotelima se za vikend traži krevet više

14

Sve je spremno u Herceg Novom za 51. Praznik mimoze koji će biti otvoren sjutra veče, prvo defileom i nastupima Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i ansambla Diano, od Trga Nikole Đurkovića do platoa u Igalu, a potom koncertom Lepe Brene. Cvjetni festival će ove godine sa preko 50 događaja, plus 19 sportskih, premašiti rekordni prošlogodišnji, obećali su organizatori.

Za prvi vikend koji donosi čak 10 raznih programa u hercegnovskim hotelima se traži krevet više, što je rezultat odlične promocije u regionu, kako u medijima, tako i na gostovanjima Karavana Praznika mimoze. To se čulo na pressu na kojem su govorili predsjednik Opštine Herceg Novci Stevan Katić, potpredsjednik Opštine i predsjednik Direkcije festivala, Miloš Konjević, direktorka Herceg Festa, Gordana Porobić Krcunović, direktor TO, Pavle Obradović, sekretar za društvene djelatnosti i sport, Darko Klasić i član Direkcije Zoran Živković.

Predsjednik Opštine Stevan Katić je čestitao Organizacionom odboru na odličnim pripremama za festival i potvrdio da je intersovanje za dolazak u Herceg Novi veliko:

-U Herceg Novom se danas traži krevet više. Nema slobodnog mjesta u hotelima i prvi vikend je prebukiran. Tome je doprinjeo dobar marketing i uspješan karavan mimoze, a pun pogodak je bilo i to što je pomjeren Praznik mimoze za 15 dana – uvjeren je Katić, podsjećajući da slijedi bogat program kulture, zabave, te sportski, u okviru kojeg je jubilej 25. godina međunarodnog plivačkog mitinga u Igalu.

Prema riječima predsjednika Direkcije, Miloša Konjevića uspijeli su da premaše prošlogodišnji Praznik koji je bio jedan od najboljih. Sve je spremno za sjutrašnji koncert, feštu duž rivijere, masknbal, te preko 100 gostiju zvanica:

-Imamo ove godine najavljenih deset ambasadora i prijatelja gradova. Posebno mi je drago zbog prijatelja iz Sankt Petrburga s akojim ćemo se bratimiti narednih mjeseci. Dobili su pismo namjere gradske uprave tog grada. Odlučili smo ove godine posebno za njih maskenbal u našem hotelu Play – najavio je Konjević.

Kao izvršni producent Herceg fest je obavio zahtjevan posao, jer je savki od 54 događaja zahtijevaoposebnu pažnju, kazala je direktorka te ustanove Gordana Porobić-Krcunović. Ona je najavila program otvaranja sjutra veće, kao i dešavanja za vikend na hercegnovskoj rivijeri:

-Centralna manifestacija je u Baošićima, a u 12:30 je koncert Kaliopi. Uveče je maskebal u Institutu Igalo, a u nedjelju opet fešta u Baošićima „Mirisi ukusi februara“, koja je takmičarskog karaktera u pripremanju rižota od sipe. Posebno nam je zadovoljstvo gostovanje kozačkog ansambla „Ataman“ u nedjelju uveče, koji njeguje dugu narodnu kozačku herosjku tradiciju – istakla je Porobić Krcunović, očekujući da svi daju doprinos Prazniku mimoze.

Direktor TO, Pavle Obradović osvrnuo se na marketinške aktivnosti za Praznik mimoze koje su bile veoma intezivne i sadržajne, bilo da je riječ o onom tardicionalnom ili digitalnom marketingu:

-Vidi se rezultat, veliko intersovanje za prvi vikend Mimoze. Svi hoteli su popunjeni. Nadam se da će biti dobro posjećeni i aprtmani, te da će se takva posjeta nastaviti i u narednim vikendima – kazao je Obradović, zadovoljan nastupima karavana mimoze, jer se to odrazilo posljednje tri godine na rast noćenja tokom Praznika.

Prvi put možemo reći da imamo i jedan od najobimnijih sportskih programa, naglasio je sekretar Darko Klasić:

-Sportski program počinje sa fudbalom muškim i prvi put ženskim u organizaciji FK Igalo i FK Obilić. Od subote, od 16.30 je vrhunac sportkih dešavanja Praznika mimoze 25.jubilarni plivački miting. Tu su i neki tradicionalni i ambijentalni i popularni sportski događaji, za ljubitelje brdskih trka, trešete, briškule, jedrenja, trčanja skalama, streljaaštva, košarke… Samo prvog vikenda je 9 sportskih događaja-istakao je Klasić očekujući pune trgove, ulice i lijepo vrijeme.

Žoran Živković je dodao da su ove godine prvi put uključeni u program svi kreativni potencijali Herceg Novog. Najavio je umjesto predstave Ekvinocijo Crnogorskog narodnog pozorišta gostovanje obnovljene predstave Bokeški D-mol tivatskog Crntra za kulturu, za koju se već traže karte. Fokusirao se i na 25. Plivački miting, koji je uvršten u zvanični kalendar Evropske plivačke federacije LEN i koji je istovremeno otvoreno crnogorsko prvenstvo u plivanju.

-Učestvovaće preko 300 takmičara, sa tehnčkom i pratećeom ekipom biće 700 gostiju samo sa tog događaja u Herceg Novom, što je značajno za turističku privredu. Nakon 20 godina vjerujem da će ovo biti najposjećeniji Praznik mimoze – istakao je Živković.

Potom su se predstavili gosti iz Sankt Peterburga uoči nedjeljnog nastupa kozačkog ansambla Ataman, izražavajući radost zbog dolaska u Herceg Novi i prilike da nas upoznaju sa životom Kozaka i kulturom svog grada.

14 Komentari

 1. Ne mogu da vjerujem. Kad vidim ovu namrcenu ekipu prije mi dodje da im izrazim saucesce nego da ocekujem radosti festivala.
  Ili sam mozda u pravu? Ucestvujem

  6
  3
 2. Slupat cemo 100.000 do 200.000 e na pevaljke sto smo mogli tim novcem napraviti u gradu. Ako nista zavrsiti dnevni centar za djecu ometenu u razvoju u Sutorini koji je zapocet i cekamo donacije milostinju drugim rjecima prosimo od stranih drzava dok se na drugoj strani rasipamo novcem gradjana gdje pojedinci vjerocatjonimaju i licni interes.

  15
  6
  • Znaci komentar na mjestu , da li je moguce da 2020 godine moze neko da napravi tako smece od konferencije a da ne pricam o par piva slozenih po stolovima pih

   14
   4
 3. Ovi stvarno pretjerase. Koji krevet više ako dođje 10 gostiju svaka vam čast, mimo ovih plivaca i njihovih treneta. Mjerilo je Gradska kafana u nedelju prebroje goste pa onda recite tražili se krevet više. A u Baošići Papagaj, svako ko se bavi turizmom prepoznace goste.

  12
  4
 4. Pliva patka pliva guska ova zemlja biće ruska. Program je, neka mi oproste ovi sa portala, idiotski. Atamni, Kozaci… Vi ste ljudi bolesni. Samo se jednom čovjeku sa fotografije, koja će ući u anale gluposti, ali i pljačke gradjana Herceg Novog, čudim. Zar je baš toliko ostao bez hrane da mora da služi ovim nesrećnicimA? S druge strane, Mimoza je logički nastavak molebanitanja, tako, da, ipak, sve je u redu. Da je vječno Srbinje na moru! Živjeli ruski burlaci!

  17
  9
 5. Zasto nema Starog kapetna na maskenbalima? Exodusi su super ali su ostarali a Stari kapetan je dokazano odlican. Zasto oni ne ucestvuju ili iznesu cijeli maskenbal, imaju i kvalitet i kapacitet

  13
  5
 6. Kaze Klasic obimni sportski dogadjaji.Sto jes jes.Na turniru mimoze u fudbalu sve klubovi ih HN..A ovi sto traze kartu vise morace prvo nac nacin kako i kuda da doputuju.Ali evo spasice vS kisa 14 uvece pa cete se izvadit na nju.

  13
  3
 7. Dva noćenja po privatnom smjestaju i to je sve. Promijenili tradicionalni datum mimoze a kao drže se tradicije kad treba trošiti pare. Lepa Brena tradicionalno vjerovatno ide uz mimozu kao Ceca. Seljačka garnitura, sta drugo očekivati . Sramota!

  39
  16
  • Koliko ce ona i ostali ovog ranga kostati narod ove opstine?? Grad razrovan, kanalizacija smrdi na sve strane a Lepa Brena i ostala ” sirotinja” ovog zanra ce da se dobro nakupe para i adio!

   12
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code