6. “Boka Kup 2018″ i nacionalna izložba pasa u Novom i Tivtu

6. “Boka Kup 2018″ i nacionalna izložba pasa u Novom i Tivtu

4
Podijeli

Međunarodna izložba pasa svih rasa 6. “Boka Kup 2018- CACIB”, u organizaciji Kinološkog društva Herceg Novi i Kinološkog saveza Crne Gore najvaljen je za 4. februar na terenima Sportskog centra Igalo. Početak manifestacije zakazan je za 10 časova.

U Kiniloškom društvu Herceg Novi prijavljeno je oko 260 pasa iz velikog broja evropskih zemalja, kazao je za Radio Jadran predsjednik Kinološkog društva Herceg Novi, Boro Lučić.

Picerija i restoran

– Najviše ima Italijana. Ima dosta Njemaca i učesnika sa svih strana. Sudiće 5 međunarodnih sudija iz Italije, Srbije i Crne Gore. Očekujemo i posjetu velikog broja naših sugrađana, koji će doći, ne samo sa svojim psima kao izlagači, već i kao gledaoci, kao i svake godine. Nadamo se samo da neće padati kiša – kazao je on.

U slučaju padavina lokacija za izložbu ostaje ista, ali su organizatori obezbijedili adekvatnu zaštitu za sudije, s tim što će izlagači morati da nose kišobrane, kao i na ostalim izložbama, objašnjava Lučić. Izložba će biti odložena samo u slučaju velikog nevremena.

Takmičenje se održava po FCI pravilima, odnosno po pravilima Međunarodne kinološke organizacije, koja je  prepoznala kvalitet ove manifestacije i treći put odobrila njeno održavanje.

Za najljepše pse Kinološki savez Crne Gore je pripremio pehare, kao i medalje za sve najmlađe učesnike izložbe. Moguće nagrade na Boka kupu ove godine su Grand šampion Crne Gore – 2 x CACIB, zatim Balkan šampion – Šampion 2 zemlje sa Balkana, Mediteranski šampion – Šampion 2 zemalja sa Mediterana, Jadranski šampion – Šampion 2 zemlje sa Jadranskog mora i Jugoslovenski šampion – Šampion 2 zemlje sa EX YU prostora kao novoustanovljena nagrada. Isti uslovi važe za Mlade i Veteran šampione.

Na izložbi se mogu izlagati psi koji imaju rodovnik kinoloških organizacija koje je priznala Međunarodna kinološka federacija. Ne mogu se izlagati slijepi i gluvi psi, visokoskotne kuje i kuje u tjeranju, kao ni psi čiji su vlasnici pod suspenzijom. Agresivni psi moraju nositi korpu. Za štetu koju načini pas odgovornost snosi vlasnik.

Izlagači smještaj mogu potražiti u dva tzv “pet frendly” hotela, odnosno hotela koji dozvoljavaju smještaj za pse, Ellena u Sutorini i Lightohouse u Igalu.

CACIB izložbi u Novom prethodiće CAC, odnosno Nacionalna izložba pasa svih rasa, koja će biti organizovana sjutra u Tivtu na gradskoj rivi Pine u 12 časova.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code