60 GODINA SMŠ ”IVAN GORAN KOVAČIĆ”

60 GODINA SMŠ ”IVAN GORAN KOVAČIĆ”

126
0
Podijeli

ivan goran kovacicSvečana akademija kojom se ove godine obilježava 60 godina postojanja i rada SMŠ “Ivan Goran Kovačić”u Herceg Novom biće održana sjutra u Dvorani Park u 19 h.
Generalna proba programa za učenike održaće se u 11 h na istom mjestu. Ujedno, biće promovisano i 54. izdanje školskog lista “Iskra”, koji ulazi u četrdesetu godinu postojanja, kao jedan od najstarijih školskih listova u državi.
O programu proslave jubilarnih 60 godina rada, direktor škole Momir Dragićević nije želio da otkriva mnogo, najavivši samo da se radi o tematskoj proslavi retrospektive istorijata škole. Čitava školska godina biće posvećena jubileju, u skladu sa čim su pripremili i brojne aktivnosti koje će uz pomoć i podršku Ministarstva, lokalne samouprave i socijalnih partnera realizovati.
“Protekla godina za učenike SMŠ bila je i više nego dobra, jer su nastavili sa nizanjem uspjeha na državnim takmičenjima”, sa ponosom ističe Dragićević.
“Na takmičenju ugostiteljsko turističkih škola jugoistočne Evrope u septembru naši učenici kulinarstva osvojili su prvo mjesto, tehničari usluživanja drugo mjesto kao i tehničari turizma. Ekonomisti su na takmičenju preduzetništva u Zagrebu osvojili prvo mjesto. Na debatnom turniru koji je prije desetak dana održan u Tivtu, naši učenici bili su drugi, a na državnom prevnstvu iz Engleskog jezika Sergej Radan osvojio je treće mjesto, a Katarina Elez bila je prva na takmičenju iz biologije”.
Učenici su nastavili i sa dobrim rezultatima u vanškolskim aktivnostima, a zapaženi rezultati postignuti su na eksternoj provjeri znanja u posljednje dvije godine zbog kojih se SMŠ Ivan Goran Kovačić nalazi među prve tri škole su u Crnoj Gori.
Dragićević je istakao da su uprkos ekonomskoj krizi i smanjenim finansijama ipak uspjeli da renoviraju i opreme dio škole.
“Renovirali smo kabinet biologije i prilagodili ga savremenoj nastavi uz pomoć Ministarstva, zatim i kabinet za tehniku prodaje gdje učenici Trgovačke škole obavljaju praksu. Trenutno formiramo još jedan kabinet za vježbe – dobili smo namještaj, a ovih dana očekujemo dio računarske i kancelarijske opreme za te kabinete”.
Dragićević je podsjetio da 25 učenika škole učestvuje u likovnoj manifestaciji “Lubarda kao inspiracija”, koju rade u saradnji sa likovnom školom Petar Lubarda sa Cetinja. Prateći kulturni kalendar, đake tokom aprila oćekuje “Mjesec medijske pismenosti” .
“Učenici će čitav mjesec imati različite programe – od revija, izložbi umjetničkih fotografija i fotografija o istorijatu škole, snimaće i kratki dokumentarni film o školi, kao i izradu bilborda i panoa”.
Ovih dana i maturanti će krenuti sa pripremama za matursku kvadrilu koja će se i ove godone plesati na glavnom gradskom trgu. SMŠ “Ivan Goran Kovačić” pohađa 1.100 učenika koji su raspoređeni u 43 odjeljenja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code