Početna Kultura 63 GODINE MUZIČKE ŠKOLE U HERCEG NOVOM

63 GODINE MUZIČKE ŠKOLE U HERCEG NOVOM

0

muzicka_skolaSvečanim koncertom Muzička škola Herceg Novi danas će proslaviti  63. godine postojanja. U sali škole u Starom gradu nastupiće učenici Muzičke škole na svim instrumentima koji se pohađaju.

Direktorka Nada Karadžić sa ponosom ističe da su u školi više nego zadovoljni proteklom školskom godinom i brojem nagrada koje su učenici osvojili na državnim takmičenjima. Navodi da su od Ministarstva prosvjete i sporta dobili na poklon polukoncertni klavir, 4 pijanina, 2 violončela i 2 violine. Jako uspješnu školsku godinu “krunisali” su sa 30 osvojenih nagrada na državnom takmičenju, gdje su učenici pokazali izuzetno znanje. Između ostalih, najznačajnije su 6 zlatnih lira za klavir i jedna specijalna nagrada “prva prva” iz harmonike.

S obzirom da se bliži kraj školske godine, u školi za osnovno muzičko obrazovanje u Herceg Novom se pripremaju za završne ispite iz solfeđa i instrumenata, ali i za upis novih učenika za pripremni ali i prvi reformisani razred.

Ispiti za 6. razred počinju 23. maja, a za ostale razrede 5. juna i trajaće do 12. juna. Prema riječima Nađe Karadžić i ove godine očekuju upis velikog broja mališana, s obzirom da je za proteklu 20011/2012 godinu upisano 322-e učenika, što je najveći broj za više od 6 decenija postojanja škole. Ona podsjeća da svi koji žele da se upišu u Muzičku školu, osim neophodne volje, moraju da posjeduju sluh i osjećaj za ritam.

Početak koncerta zakazan je u 19 časova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code