70 RADNIKA „NOVITA“ PRELAZE U „VOLI“ ALI NEMAJU UPLAĆEN RADNI STAŽ 2...

70 RADNIKA „NOVITA“ PRELAZE U „VOLI“ ALI NEMAJU UPLAĆEN RADNI STAŽ 2 GODINE

986
0
Podijeli

novito_raskid_ugovoraRadnici „Novita“ DOO u Herceg Novom,njih sedamdesetak, našli su se u nedoumici kada su od bivše firme koju je nedavno preuzeo VOLI, dobili Ugovor o sporazumnom raskidu radnog odnosa.

Objašnjeno im je, kaže jedan od njih za naš radio, da je to formalnost koju moraju obaviti da bi počeli da rade u „Voliju“. Ta kompanija ovih dana okončava popis i počinje punjenje rafova u 9 marketa u Herceg Novom, odnosno ukupno 22 široim Crne Gore.

Picerija i restoran

Problem je, što im „Novito“ nije uplaćivao doprinose  skoro dvije godine, pa se radnici plaše da će im propasti radni staž. Na drugoj strani, još je veća bojazan da će ostati bez posla u Voliju. U Ugovoru je precizirano i da je poslodavac (Novito) obavezan da izmiri dugovanja kako budu pristizala, ali radnici se boje da za to neće biti para.

– Voli nas je dobrovoljno preuzeo, ne i naše dugove – pričaju radnici koji jedva čekaju da počnu da rade, ali ne žele da budu zakinuti za dvije godine staža.

U Ugovoru se navodi da se Ugovorene strane  sporazumijevaju da radni odnos zaposlenog prestaje zaključno sa 9.julom 2012.g. po Ugovoru koji će biti zaključen sa poslodavcem DOO „Novito“ 17.ovog mjeseca.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code