7000 IZMJENA U BIRAČKOM SPISKU HERCEG NOVOG

7000 IZMJENA U BIRAČKOM SPISKU HERCEG NOVOG

305
0
Podijeli

izbori u hnBirački spisak za predsjedničke izbore u Herceg Novom zaključen je u ponoć. Pravo glasa ima 24.206 birača. U odnosu na lokalne izbore održane u novskoj opštini 7. aprila prošle godine, bilo je 7.000 promjena, rekao nam je koordinator Službe za birački spisak, Boris Obradović.
“Promjene su se odnosile na imena i prezimena, adrese, imena i prezimena roditelja, datum prijave prebivališta i mjesta rođenja građana”. Prema njegovim riječima do predsjedničkih izbora više nikakve izmjene spiskova neće biti moguće. Kao i na svim proteklim izborima, Novljani će svoje biračko pravo moći da ostvare na 51 biračkom mjestu.
Primjećujemo i da je biračko tijelo u Herceg Novom u odnosu na parlamentarne izbore u oktobru prošle godine umanjeno za 1444 birača. Naime, pravo glasa je tada imalo 25.650 građana.
Podsjećamo da na predsjedičkim izborima pravo glasa imaju svi državljani Crne Gore koji su punoljetni i koji su neprekidno boravili 24 mjeseca u Crnoj Gori, dok oni koji nemaju nova biometrijska lična dokumenta, neće moći da glasaju.
OIK u Herceg Novom imenovana je na trećoj redovnoj sjednici Skupštine održanoj 17. jula prošle godine i čini je 13 članova, sa predsjednikom Draganom Jankovićem.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code