8. MAJ – DAN CRVENOG KRSTA

8. MAJ – DAN CRVENOG KRSTA

0
Podijeli

crveni_krst8. maj je Dan Crvenog krsta, a od 8. – 15. maja obilježava se sedmica Crvenog krsta.

Opštinska organizacija ove humanitarne asocijacije iz Herceg Novog orgnizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi, podjelu paketića za šest beba, rođenih prošle godine u nedjelji Crvenog Krsta u bolnici u Meljinama.

Picerija i restoran

– Kao i svake godine vodimo mnoge aktivnosti kako sa mladim, tako i sa starijim štićenicima Crvenog krsta, kojima dijelimo prikladne pakete sa hranom, higijenskim i hemijskim sredstvima i slično – rekla nam je sekretarka Crvenog krsta Herceg Novi – Mira Krsmanović. Ona je takođe dodala da će u sedmici Crvenog krsta održati edukacije za 5 ekipa podmladaka i 5 ekipa omladine, sa realističkim prikazom trijada povreda, sa 3 poligona.

– Prvi poligon podrazumijeva sječu u šumi, drugi – tuču u bašti restorana, i treći – saobraćajni udes. U okviru sedmice Crvenog krsta biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi u bolnici u Meljinama, a starijim štićenicima biće podijeljena pomoć u paketima sa hranom, kao i odjevni predmeti – ističe Krsmanovićka.

Pored svih ovih aktivnosti, uslijediće i prigodna predavanja za podmladak i omladinu, o nastanku i  položaju Crvenog krsta, znacima i obilježjima, na temu trafikinga i bolesti zavisnosti, kao i mjerama prevencije.

Treba napomenuti i da će od sredine ovog mjeseca pa sve do kraja juna Crveni krst oragnizovati i kurseve za spasioce na moru u Sutomoru u Domu solidarnosti. Svi zainteresovani se mogu javiti na telefone :

020 / 241 – 819,  069 / 422 – 917 i na 069 / 334 – 267.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code