85 GODINA BRODOGRADILIŠTA

85 GODINA BRODOGRADILIŠTA

0
Podijeli

Brodogradiliste_bijela1U godini u kojoj jadransko brodogradilište Bijela obilježava 85 godina postojanja, evidentni su i dalje poremećaji na pomorskom tržištu, izazvani ekonomskom krizom. To je kako saopštavaju iz te kompanije, uslovilo pad uposlenja Brodogradilišta u prva tiri mjeseca 2012. godine.

Trenutno se na remontnu nalazi 5 objekata, a do polovine juna očekuje se dolazak još 9 brodova, kao i otvaranje značajnih remontnih radova na naftnoj  platformi koja se već 2  godine nalazi u Brodogradilištu.

Picerija i restoran

Ova kompanija zapošljava 527 radnika (od prošle godine je 60 otišlo u penziju), a prosječna zarada za prvo tromjesečje ove godine  iznosila je  560 €. Inače, Brodogradilište u Bijeloj je osnovano 1927. godine, a Dan  Brodogradilišta je 4. maj, jer je tadašnje brodogradilište “Pijavica” upisano u trgovački registar Okružnog suda u Kotoru.

Ni ove godine nije izostala tradicija da ovdje obilježe svoj Dan, mada skromnije, primjereno ekonomskoj situaciji. Tim povodom organizovan je koktel na koji su pored poslovodstva i radnika- dobitnika jubilarnih nagrada pozvani i radnici Brodogradilišta koji su otišli u penziju poslije 4. maja prošle godine. Novčane nagrade dobilo je 60 radnika za provedenih 10, 20, 30, 35 i 40 godina radnog vijeka u Brodogradilištu, u iznosu od 2 do 10 najnižih cijena rada, odnosno od 110 do 550 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code