Početna Društvo Novi način rada organa lokalne uprave

Novi način rada organa lokalne uprave

1

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, donio je Uputstvo o načinu rada organa i službi Opštine Herceg Novi radi sprječavanja širenja Korona virusa (COVID-19), navodi se na Fb stranici lokalne uprave.

Preporučuje se građanima opštine Herceg Novi da se o svojim pravima i obavezama i zaštiti svojih interesa koje ostvaruju pred organima Opštine informišu putem e-mail adresa organa i službi koje su objavljene na zvaničnom sajtu www.hercegnovi.me ili putem poziva na broj telefona Opštine – centrala 031 321 052, stoji u Uputstvu koje je donijeto na osnovu Naredbe za sprovođenje mjera za spriječavanje infekcije izazvane Korona virusom, koju je donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

Nalaže se organima i službama Opštine Herceg Novi da od ponedjeljka, 16.03.2020. godine obavljanje poslova iz svoje nadležnosti obezbijede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva.

Obavezuju se starješine organa i službi Opštine Herceg Novi, da odrede radna mjesta za koje je neophodno obezbijediti dežurstvo, kao i zaposlene koji će te poslove obavljati, vodeći pri tom računa o zdravstvenom stanju, godinama starosti, porodičnim prilikama zaposlenih i drugim okolnostima zbog kojih ne bi smjeli biti izloženi povećanom riziku od oboljevanja.

Služba Komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Služba zaštite i spasavanja poslove iz svoje nadležnosti obavljaće redovno.

Preporučuje se javnim službama čiji je osnivač Opština Herceg Novi da poslove iz svoje nadležnosti obezbijede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva.

Građanski biro Opštine Herceg Novi će raditi od 08 do 15 časova, pridržavajući se mjera iz Upustva, s tim što će se posebno voditi računa o broju stranaka koje se mogu primiti u službene prostorije na način da istovremeno u prostoriji ne može biti više od tri stranke.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code