99 SAOBRAĆAJKI U NOVOM ZA DVA MJESECA

99 SAOBRAĆAJKI U NOVOM ZA DVA MJESECA

106
0
Podijeli

saobnezgoda1Povećanje broja posjetilaca i vozila tokom ljetnje sezone uslovljava gužve u saobraćaju i učestalije saobraćajne nezgode, pa je kako nam je kazao samostalni policijski komesar Područne jedinice policije Herceg Novi, Igor Bojović u protekla dva mjeseca (maj i jun) registrovano 99 saobraćajnih nezgoda.

– To je  na prošlogodišnjem nivou u istom periodu, kada smo registrovali 100 saobraćajki. Na žalost, 1 osoba je izgubila život, 9 ih je bilo teže i 8 lakše povrijeđenih – ističe Bojović.

On navodi i da u prosjeku imaju registrovane 2-3 saobraćajne nezgode dnevno, koje su većinom sa materijalnom štetom. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina, nepropisno odstojanje između vozila, ali i visoke temperature, jer velike vrućine utiču na svijest vozača i intezitet saobraćaja.

Picerija i restoran

Tokom ljeta policija će pojačano kontrolisati, kažnjavati, ali i nastojati da preventivno utiče na smanjenje prekršaja. Najstrože kazne predviđene su za pijane vozače, koji će osim novčane kazne biti lišeni slobode, upozorava Bojović. On podsjeća sve brojnije motocikliste na našim ulicama, da moraju imati propisanu zaštitnu opremu, jer će u protivnom biti kažnjeni, ali i isključeni iz saobraćaja. Osim toga direktno su izloženi i životnoj opasnosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code