ŠABANOVIĆ NIJE V.D., NITI DIREKTOR, A VODI “VODOVOD”

ŠABANOVIĆ NIJE V.D., NITI DIREKTOR, A VODI “VODOVOD”

134
0
Podijeli

sabanovic1809
Ko će sprovesti odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Vodovod i kanalizacija”, čiji predlog su danas usvojili odbornici u novskoj Skupštini većinom glasova vladajuće koalicije?
Kako je navedeno u tom osnivačkom aktu, to će uraditi direktor “Vodovoda i kanalizacije”, Zoran Šabanović. Upravo to je bio i povod za glavnu polemiku, jer su iz opozicionog DPS-a, tražeći da se prvo sagleda katastrofalna situacija u tom preduzeću, pa tek onda da se mijenja njegov status, skrenuli pažnju na apsurdni i nelegitimni status Zorana Šabanovića.


Da li je omaška, ili je Zorana Šabanovića neko za direktora “Vodovoda” imenovao mimo Skupštine, koja nije potvrdila odluku UO, zapitao je odbornik DPS-a dr Đuro Marić. Odgovorio je jedan od aktuelnih sekretara Sekretarijata, Marko Mirjanić da milsi da je Šabanović direktor. Replicirao je Andrija Radman(DPS) prigovarajuću da nema šta da misli nego da odgovori, je li Šabanović direktor, ili nije? Kada je Mirjanić potvrdio da jeste, Radman je podsjetio da je Zoranu Šabanoviću istekao mandat i da novi nije dobio od Skupštine, osim ako ga nije proglasio predsjednik Dejan Mandić.
Prozvani predsjednik Mandić nije uzimao riječ, ali je iz klupe dobacio da je Šabanović v.d. direktor. U polemiku se uključio i Miloš Bigović (PZP) koji je rekao da po logici stvari Šabanović treba da je v.d.. Ali, ko ga je imenovao želio je da zna dr Đuro Marić, Upravni odbor preduzeća ili predsjednik Dejan Mandić? Nije bilo odgvora.
Uzalud su iz DPS-a ukazivali da po zakonu Šabanović ne može obavljati dužnost ako ga ne imenje Skupština. Većina je usvojila paradoksalnu odluku, bez objašnjenja. Tako JP prelazi u DOO “Vodovod i kanalizacija”, s tim da će osnivački akt sprovesti, ne više direktor, nego v.d. izvršni direktor, Zoran Šabanović.
Revoltirani što Skupština, koristeći glasačku “mašineriju” kotinuirano usvaja nelegalne odluke iz DPS-a su tražili pauzu za konsultacije.
matkovic1809U nastavku Skupštine završen je samo prvi dio rasprave o predlogu Odluke o osnivanju “Parking servisa” DOO. Dovoljno da se čuju poznate optužbe opozicije i odbrana vladajuće koalicije rada ovog preduzeća. Iz SNP-a su se fokusirali na 2011. i 2012. godinu, izbjegavajući period od 2007. do 2011. kada je ovo bila Agencija s nizom neregularnosti i kada je uveden i setčaj, bez saglasnosti Skupštine…
Sjedica lokalnog parlamenta u Herceg Novom biće nastavljena, najvjerovatnije za desetak dana.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code