Početna Društvo ŠABANOVIĆ: ”ZADUŽIĆEMO SE DA OTPLATIMO DUG”

ŠABANOVIĆ: ”ZADUŽIĆEMO SE DA OTPLATIMO DUG”

0

vodovodikanal200Poslijednji je dan za otplatu kratkoročnog tromjesečnog kredita od 200.000 eura koje je hercegnovsko JP Vodovod i kanalizacija uzelo, kako bi saniralo cjevovod u Konavlima. Veći dio ovog kredita otišao je na zamjenu stare i dotrajale cijevi, koja je mogla nanjeti ogromne štete i stanovnicima tog mjesta ali i samom vodovodnom preduzeću.

Ali, kako je lokalni parlament odbio da da saglasnost za mjenicu kao sredstvo plaćanja po kreditu u visini od 200.000 eura, JP Vodovod i kanalizacija nalazi se u velikom problemu-para nema-nema ni vraćanja kredita. Garant za mjenicu trebalo je da bude Opština Herceg Novi te tako omogući Vodovodu prolongiranje vraćanja kredita od 200.000 eura na 12 mjeseci umjesto na tri.

Direktor Vodovoda Zoran Šabanović kaže za Radio Jadran da uvijek ima izlaza i da još ništa nije gotovo, iako je njihov račun blokiran već dva mjeseca.

– U pregovorima smo sa CRNOGOORSKOM KOMERCIJALNOM BANKOM kod koje smo se i zadužili, da jedan dio vratimo, pa da se opet zadužimo – pojašnjava Šabnović samo neke detalje, jer kako kaže dok teku pregovori nema izjava za medije.

Osim ovog duga koji visi na vratu Vodovodu tu su i dugovanja prema Elektroprivredi od 600.000 eura, kao i drugim dobavljačima, pa tako ukupni negativan saldo ovog preduzeća dostiže i milion o ipo eura.

Njima i dalje, kako kaže Šabanović, Vektra Boka ništa za vodu ne uplaćuje, pa je dug sada 400.000 eura. Vojska je i dalje dužnik sa 200.000, Bolnica u Meljinama oko 50.000 eura, pekara Aleksandrija 60.000 eura.

Šabanović je uvjeren da će “narednih dana doći do raspleta situacije”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code