Abrum-poziv na feštu i početak 47. Praznika mimoze

Abrum-poziv na feštu i početak 47. Praznika mimoze

1
Podijeli

praznik mimoze abrumSve je spremno za najpoznatiju februarsku pučku feštu, na ex Yu prostorima – 47. Praznik mimoze, koji će abrumom praktično početi već od sjutra, što je novina u odnosu na ranije godine.
Organizatori su pripremili raznovrstan program, inoviran detaljima koji fešti vraćaju mediteranski karakter, što im je i bila svojevrsna “misija”. Čitav program prati medijska kampanja sa poznatim ličnostima, u Crnoj Gori i zemljama regiona. Ona, prema informacijama organizatora, već rezultira velikim interesovanjem u agencijama. Nakon Trebinja, v.d. direktor JUK Herceg Festa Stevan Koprivica danas promoviše program Praznika mimoze u Beogradu.
Sjutra, od 10 h uličnim scensko-muzičkim performansom, tzv. abrumom, sa alegorijskih kola uz mažoretke, klape, maske i cvijet mimoze, Novljani i njihovi gosti biće pozvani da učestvuju u prazniku, podsjeća producent festivala Zoran Živković:
“Povorka će se kretati od hotela Palmon Bay u Igalu pa do gradskog Trga. Zadržavaće se kod Novljanke i starog Rudnika gdje će animirati sugrađane. U nedjelju će takođe biti upriličen isti program, polazak iz Igala je u 10 h, a na Trgu se planira dolazak u 12 h”, najavljuje Živković.
Drugi, nedjeljni abrum karakterisaće i postavljanje maskote Praznika, karnevala, na glavnom gradskom Trgu. Za njegovu izradu i ove godine bili su zaduženi dugogodišnji maskeri i karnevalisti Živko i njegov sin Ivan Peulić. Kako Živković navodi, karnevo je već gotov, visok je 4 m, a zvaće se “Prilično dvolični”. Na koga aludira ime karnevala, znaće se na suđenju. Do tog „sudnjeg dana“ karneval će “boraviti” na trgu:
“Pored karnevala biće jedna kutija, u koju će građani moći da ostave sve svoje primjedbe koje su imali na događanja iz prethodne godine, što ćemo kasnije iskoristiti i da se od toga napravi tekst za suđenje karnevalu, što je predviđeno za nedjelju 21. februara”, dodao je Živković.
Promocija 47. Praznika mimoze biće nastavljena sjutra, gostovanjem predstavnika festivala u Podgorici od 11 h. Defile sa mažoretkama i Gradskom muzikom planiran je ispred hotela Crna Gora, a njihov ples će prisutne voditi do Trga republike.
Podsjetićemo da 47. Praznik mimoze “broji” 28 programa sa 13 sportskih manifestacija, što košta 140 hiljada eura. Izvršni producent festivala je JUK Herceg fest, uz organizatore Opštinu Herceg Novi i Turističku organizaciju.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code