Aćimović i Radman na Bezmetkoviću sa dvije boračke organizacije

Aćimović i Radman na Bezmetkoviću sa dvije boračke organizacije

2178
3
Podijeli

Tradicionalnim polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima NOR-a Bezmetković na Savini, obilježen je, pored ostalog, Dan državnosti i Dan ustanka u Herceg Novom. Pored predsjednice Novog, Nataše Aćimović i predsjednika Skupštine, Andrije Radmana, vijence i cvijeće na spomenik Bezmetković položili su građani, civilna udruženja, predstavnici opštinskog odbora DPS-a, kao i dvije boračke organizacije – Savez Udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore i Organizacija boraca Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945.

bezmetkovic polaganje vijenca 130716“Jedan od najsvijetlijih istorijskih datuma 13. jul je simbol crnogorskog identiteta i samosvojnosti, još jedan dokaz da smo oduvijek bili i ostali dio Evrope, privržen progresivnim svjetskim idejama. Današnji dan je sinonim vjekovnog iskustva crnogorske borbe za državnost – san svakog naroda“, poručila je predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović.

Picerija i restoran

Ona se osvrnula na naše pretke, njihovo rodoljublje, hrabrost, požrtvovanost i borbu za bolju budućnost.

– Spomenik Bezmetković simbol je vjekovne želje našeg naroda da doprinese sveukupnom nastojanju da se  istraje na izgradnji zdravih temelja društva,  da se  izbori  sloboda i osvoji  pobjeda nad retrogradnim ideologijama  i svakom mržnjom među ljudima, da postanemo svoji, nezavisni, dostojanstveni i postojani – kazala je Aćimović.

Dodala je da ćemo borcima, čijim sjenima odajemo počast, a čijih pregnuća ćemo se uvijek sjećati  kao uzora časnog življenja, ostati doživotno zahvalni.

bezmetkovic polaganje vijenca 130716 2– Amanet svetog  čuvanja mira poštujemo i poštovaćemo kao istorijsku tekovinu i dostojanstvenu dužnost, i prema prošlosti, i prema budućnosti. Ugled i vrijednost tradicije svog naroda cijenićemo vjernom posvećenošću napretku, kako bi, ne samo istorijski i  geografski, već i strateški,  išli u korak sa savremenim razvojem” poručila je Aćimović uz čestitku Dana državnosti i želju da ostanemo posvećeni dobrobiti svih građana našeg grada i cijele Crne Gore.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code