Početna Društvo Adaptiran trotoar: Ulica Orjenski bataljon sigurnija i bezbjednija za pješake

Adaptiran trotoar: Ulica Orjenski bataljon sigurnija i bezbjednija za pješake

8

Završeni su radovi na trotoaru u ulici Orjenski bataljon. Zahvaljujući ovom projektu, u kratkom roku je sanirana pješačka staza koja je godinama bila neuslovna za pješake i kojom je bio nemoguć nesmetan prolazak osoba sa invaliditetom i kolica za djecu, obavijestili su iz lokalne uprave.

Foto: Služba za informisanje OHN

Uređenjem trotoara omogućeno je sigurnije i bezbjednije kretanje ulicom Orjenski bataljon.

“Urađeni su novi parapeti, ivičnjaci, novi sloj betona sa ukrasnim dijelom po sredini, odrađeno je farbanje postojeće ograde. Projekat je urađen u rekordnom roku. Izvođač je bila firma “Role inžinjering”, kojoj želim da se zahvalim na izuzetnoj saradnji i brzini izvođenja”, kazao je v.d. direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević.

Radovi na dionoici od 340 metara bili su podijeljeni u dva segmenta, prvi od uzbrdice do raskrsnice sa Banjalučkom ulicom, a drugi od raskrsnice do marketa “Idea” u naselju Crveni krst.

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 30 hiljada eura, finansirala ga je Opština Herceg Novi, a izveden je prema projektu koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kovačević ističe da će Agencija i ubuduće nastaviti da radi na projektima adaptacije, sanacije ili rekonstrukcije novskih trotoara i ulica. U planu su, između ostalog, radovi na adaptaciji trotoara u preostalom dijelu Orjenskog bataljona, do raskrsnice sa Jadranskom magistalom. Kako objašnjava Kovačević, Agencija je komunikaciji sa investitorom koji namjerava da u blizini gradi objekat, radi planiranja i što bolje koordinacije izvođenja ovih radova.

8 Komentari

 1. Uskoro i “preostali dio ulice Orjenski bataljon” – pa koliko će sve još koštati ako je ovaj komad 30 hiljada? i još se zahvaljuju izvođaču!

  3
  1
 2. Još kad ovih nekoliko vlasničkih pasa iz komšiluka (a znamo ih svi, imamo i fotografije) ne bi vršili nuždu baš po tom trotoaru onda bi to bilo bas lijepo uređena staza.

  19
 3. Ovo je odlična stvar, više se onuda nije moglo prolaziti. Ali, da državna inspekcija procijeni realnu vrijednost radova. Vjerovatno je sve u redu, ali radi čistoga posla, da nikad niko ne može ništa da kaže.

  14
  1
 4. E ovo su pravi dometi vlasti u Novom,malo betona,seoski putevi ,ne treba ih niko kudit zbog toga,svi mi imamo svoje limite ,a ako ih biramo i mi smo isti

  15
  5
 5. 340 metara trotoara za 30.000 evra,znaci 1km trotoara sirine ne vise od 1.5m je oko 100.000 evra,ispadose skuplji od radovi auto puta!?!
  Nije sto je to slucajno pred izbore,ali isto bi nadlezni trebali prelistati dokumentaciju ovog posla 😉
  Cisto zbog toga sto su svi posteni u opstinu .

  46
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code