Adrenalinski park na Vrbanju do proljeća 2019. godine

Adrenalinski park na Vrbanju do proljeća 2019. godine

10
Podijeli

Projekat „Adriatic canyoning – Adriatic canyons adventure tours“, u sklopu kojeg će biti finansirana izgradnja adrenalinskog parka na Vrbanju, odvija se planiranom dinamikom na nivou svih korisnika projekta, zaključili su članovi Zajedničkog sekretarijata Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – BIH – Crna Gora prilikom posjete Herceg Novom. Prema planu, adrenalinski park na Vrbanju treba da bude izgrađen i opremljen do proljeća 2019. godine.

Predstavnicima Zajedničkog sekretarijata Emici Musić iz Mostara i Kristijanu Futači iz Zagreba domaćin je protekle sedmice bila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, koja je i korisnik projekta „Adriatic canyoning“.

Picerija i restoran

Tokom posjete sastali su se sa članovima projektnog tima i upravnog odbora projekta iz Agencije za izgradnju i razvoj.
Tim Agencije iskoristio je ovu posjetu da prezentuje do sada realizovane i planirane aktivnosti. Posebno su istakli da je u proteklom periodu pripremana tenderska dokumentacija za nabavku opreme i infrastrukturnih radova, te da su ovi tenderi planirani za naredni mjesec, april. Osim toga, obilazak terena bio je odlična prilika da sa članovima Zajedničkog sekretarijata razmijene mišljenja i dobiju korisne sugestije za što kvalitetniju implementaciju projekta.

Prezentovane su projektne aktivnosti, usvojen akcioni plan, a potom su partneri ukratko predstavili svoje do sada odrađene i planirane aktivnosti. Takođe, partnerima je prezentovana Strategija komunikacije sa pripadajućim planom komunikacije, te su dogovoreni dalji koraci koji će olakšati realizaciju projekta.

Članovi Zajedničkog sekretarijata su imali uvid u ostvarene ciljeve, kvalitet upravljanja projektom, upravljanje dokumentacijom i javnim nabavkama, poštovanje pravila o vidljivosti i projektnu dokumentaciju. Na osnovu kompletne dokumentacije zaključili su da se projekat implementira planiranom dinamikom na nivou svih korisnika projekta.
Podsjećamo, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog će u okviru projekta „Adriatic canyoning“ izgraditi i opremiti avanturistički park na Vrbanju ispod Orjena, koji će ujedno biti i prvi takav sadržaj u Boki Kotorskoj. Na ovaj način, zahvaljujući novim sadržajima za aktivan odmor u prirodi, zaleđe Herceg Novog će biti ucrtano na mapu turistički atraktivnih lokacija, što on svakako zaslužuje.

Ovo je zajednički projekat Grada Širokog Brijega, Općine Grude (BiH), Grada Drniša, Grada Obrovca, Razvojne agencije Zadarske županije ZADRE NOVE (Hrvatska) i Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog (Crna Gora). Podržan je iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Njegova ukupna vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinansiranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Iz ukupnog budžeta projekta za avanturistički park na Vrbanju opredjeljeno je 305.000 eura.

10 Komentari

 1. Sramota, pogledajte samo kako izgledaju Kuti Zekenika. Rupa do rupe na asvaltu, šut, zeleilo granje po putu. Loša rasvjeta, a vi mi se tu kao borite za narod.

 2. Drago mi je što ima prevarenih glasača. To samo pokazuje koliko su građani u Crnoj Gori edukovani i slobodno informisani. Bravo, pametniji su vam đedovi i pra-đedovi bili.

  3
  3
 3. kome da se obratimo zbog toga sto nam iz opstine odugovlace(4 god) sa sazivanjem mjestana koji bi izabrali mjesni i nadzorni odbor kao i predsjednika m.z.Poato su vec drugi put postavili privremenog a koji nema pojma da je obavezan da sazove zbor,nadlezni u sekreterijatu stalno nas lazu te bice vjerovatno te ovo te ono i tako stalno.ima li kome da se covjek obrati u opstinu a da nije upetljan u politiku do grla nego koji ce da postuje zakon i uradi onako kako zakon kaze

  14
  3
 4. Mjestane niko nista ne pita !postavili ste rodjaka ovih iz opstine da vam bude predsjednik mjesne zajednice da bi samo klimao glavom i potpisivao ono sto vama treba.
  Kakav je to nacin da u 21 vijeku JEDAN covjek bude odbor i predsjednik istog a i sada je on sam i nadzorni odbor,PA OVO NEMA NI U AFRIKU.

  16
  1
 5. drago mi je sto ste prihvatili ideje bivse vlasti !! BIGOVICU ako DPS kandidat osvoji sada oko 7000 glasova u nasem gradu dali ces raspisat izbore ?

  16
  6

Ostavite komentar

*

code