ADVOKAT LEPETIĆ DEMANTUJE MLADENA ROSTOVIĆA

ADVOKAT LEPETIĆ DEMANTUJE MLADENA ROSTOVIĆA

284
0
Podijeli

ispravka i odgovor lepeticNa neke tvrdnje sa jučerašnje press konferencije predsjednika NS i potpredsjednika opštine, Mladena Rostovića, reagovao je advokat Dragan Lepetić.
On je Radiju Jadran dostavio dokaz da je Upravni Odbor J.P. „Parking servis” Herceg-Novi na sjednici održanoj 30.10.2010. godine donio Odluku o njegovom angažovanju za zastupanje J.P. „Parking servis”.
– Prema tome, netačno je saopštenje Mladena Rostović u kome se tvrdi da je naznačeni advokat „tek sinoć” dobio ovlaštenje da zastupa pomenuto javno preduzeće” – navodi se u reagovanju Lepetića. Kada je riječ o naplati za pružene advokatske usluge, ona se obavlja u zakonom propisanom postupku prema sudskim presudama, pojasnio je Lepetić. Ukoliko stranke izgube spor u odnosu na J.P. „Parking servis”, nema opterećenja budžeta J.P. ,,Parking servisa”.
– Radi se o minimalnim iznosima od par stotina eura godišnje, imajući u vidu da su se sudovi u početku oglašavali apsolutno nenadležnim za postupanje zbog ranije važećih propisa – Zakona o izvršnom postupku i Zakona o prekršajima, dok se veći dio pravosnažnih sudskih odluka uopšte ne može izvršiti prema dužnicima, jer imenovani nemaju sredstava, niti druge imovine koja bi bila podobna za izvršenje, bilo da su u pitanju fizička ili pravna lica, odn. društva sa privatnim kapitalom.
Lepetić dalje tvrdi da zato u većem dijelu advokatski rad ostaje trajno nenaplaćen, uključujući i materijalne troškove advokata.
– Zbog zaštite podataka o ličnostima stranaka u postupku, nije moguće javno objavljivanje naznačenih sudskih presuda i rješenja – napominje advokat Lepetić i tvrdi da „saopštenje Mladena Rostović ne odgovara istini i činjeničnom stanju”.
– Pozivam gospodina Mladena Rostovića da pristupi kod advokata Dragana Lepetića u njegovu kancelariju, kada ću mu omogućiti uvid u odgovarajuću dokumentaciju radi provjere ovih navoda – poručio je na kraju reagovanja Lepetić.
Međutim, uvaženi advokat priprjetio je i Radiju Jadran. Iako nijesmo kao komercijalni medij obavezni da integralno prenosimo saopštenja i reagovanja, već samo njihovu suštinu, Radio Jadran je gotovo u cijelosti prenio izjavu Dragana Lepetića, prilagođenu, dakako, novinarskom izrazu. Na kraju, doslovice prenosimo i završnu rečenicu regovanja ovog advokata, ne iz straha da će ispuniti prijetnje prema Radiju Jadran, već da se i sami bolje upoznate sa njegovim načinom rada:
„Inače, advokat Dragan Lepetić traži da ovu Ispravku i odgovor objavite u isto vrijeme i na isti način kao prvobitnu netačnu informaciju, a pod prijetnjom utuženja u skladu sa Zakonom”.
Objavili smo!

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code