Početna Oko nas Kotor Advokati ne žele selidbu Suda iz Kotora na Cetinje

Advokati ne žele selidbu Suda iz Kotora na Cetinje

2

Advokati Kotora, Tivta i Budve imaju ozbiljan prigovor na izmjene Zakona o sudovima Crne Gore kojima se predlaže izmiještanje nadležnosti Osnovnog suda Kotor za teritoriju Budve, na Cetinje. Time bi se kako ističe advokatica Mirela Ćirković ugasili pravosudni resursi grada Kotora koji neprekidno funkcionišu i postoje od 1186.godine.

Ona u ime advokata Boke i Budve ocjenjuje da bi ukoliko navedena inicijativa prođe to iimalo katastrofalan naknadni efekat na postojanje notara i javnih izvšitelja u Kotoru. Njihova funkcija teritorijalno bi se onda izmjestila i bila bi na Cetinju.

Picerija i restoran

Primjedbe na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima su upućene na adresu Ministarstva pravde Crne Gore – Direktorata za organizaciju, krivično zakonodavstvo.

2 Komentari

  1. Crnoj Gori hitno treba decentralizacija i podjela na regije ili kantone, županije..kako god. Nema sreće i napretka dok se Podgorica bude pitala za svaki aspekt života. Boka kao najsvjetlija tačka ove države s najvećim potencijalom je srozana na najniže grane u svojoj dugoj istoriji, to mora da stane što prije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code