Početna Društvo “Afirmativno znakovlje” u novskim školama

“Afirmativno znakovlje” u novskim školama

1

Članovi NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi su tokom časova likovne kulture učenicima VI2 razreda OŠ „Orjenski bataljon“, uz podršku nastavnice Aleksandre Ćorović, održali radionice o afirmativnom znakovlju.

Učenici su definisali poželjne vrijednosti: „ Pomoći prijatelju“, „Zajedno različiti“, „Zaustavimo svađu“, „Dijelimo međusobno“, „Beskonačna ljubav“ i te teme pokušali da predstave putem jednostavnih znakova.

– Pokazali su veliku kreativnost i na vrlo maštovit način odgovorili na zadatak. U dogovoru sa direktoricom Jarmilom Radović određen je zid gdje će ovi znakovi biti oslikani čime će  njihove afirmativne poruke biti prenijete i na ostatak lokalne zajednice- navode iz OKC.

Nakon škole u Bijeloj nastavljen je projekat sa nastavnicom III2 razreda OŠ „Milan Vuković“, Vanjom Krivokapić.

Učenici ove škole definisali su poželjne vrijednosti: „Poštujmo različitosti“, „Svi se zajedno igramo“, „Umijemo da dijelimo“, „Saosjećamo sa drugom“, „Kreativnost je granica“ i te teme veoma maštovito nacrtali. Iako su mlađani, uspjeli su da istaknu i simbolima prikažu sve ono što oni smatraju za najvažnije.

U dogovoru sa direktoricom Tanjom Relić određeno je da se centralno stepenište škole ukrasi minijaturama malih kreativaca i time da se njihove afirmativne poruke prenesu i na ostatak lokalne zajednice.

Projekat “Afirmativno znakovlje- korišćenje simboličkih znakova u promociji pozitivnih životnih vrijednosti i afirmativne akcije kao alatki za prevenciju vršnjačkog nasilja” NVO OKC sprovodi u saradnji sa svim osnovnim i srednjoj školi u Herceg Novom.

Cilj je prevencija vršnjačkog nasilja, te unaprijeđivanje saradnje svih aktera u lokalnoj zajednici u plasiranju inovativnog zaštitnog mehanizama za učenike osnovnih i srednje škole u Herceg Novom

Projekat su podržali Delegacija Evropske unije kroz program „Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama”, Udruženje Roditelji, NVO Juventas, Unija srednjoškolaca i Centar za podršku lokalnom i regionalnom razvoju.

 

1 komentar

  1. Rijec znakovlje ne postoji,od znak mozemo dobiti znakovi,a ne znakovlje. Logicno od hor ne bi bili horovi nego horovlje i slicno. Jedino moze u govoru kajkavaca.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code