AFRIČKO SUNCE ZA BRONZANI TEN – RISKANTNO!

AFRIČKO SUNCE ZA BRONZANI TEN – RISKANTNO!

97
0
Podijeli

prva_pomoc_autoPreporuke ljekara iz sezone u sezonu, kada su tropske temperature se ne mijenjaju, ali se zato ne mijenjaju ni naše navike.

Mnogi i dalje idu na plažu u najtoplijem dijelu dana, konzumiraju alkohol, ne izbjegavaju ni tešku i kaloričnu hranu. Roštilj je čini se najčešći i najbrži izbor hrane tokom dana.

Picerija i restoran

Čak i stariji, koji bi morali da se drže hladovine, po rožopeku su na ulici. Hronični bolesnici zaboravljaju na terapiju, pa možda zbog toga i ne čudi oko 200 intervencija u Hitnim službam u Boki i Budvi u jednom danu.

– Prethodnog dana najviše intervencija bilo je u Budvi 47, Herceg Novom 45, a u Tivtu i u Kotoru 31 – kaže nam PR u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć, Tamara Radunović.

Ona ističe da pomoć ukazuju uglavnom hroničnim bolesnicima, starijima koji imaju problema sa visokim pritiskom, a mladi su žrtve dugotrajnog boravka na suncu.

Radunovićka ponavlja preporuke ljekara: ne na sunce od 11 do 17, odjeća lagana i što više da pokriva, kvalitetne naočare koje štite od UV zračenje, flašica vode u ruci, lagana hrana, puno voća i povrća, alkohol zaboravite.

Građani izgleda ipak sve više uviđaju da treba da se pobrinu za svoje zdravlje i da bronzani ten kao dokaz da su bili na moru, treba da zaborave – smatra Radunovićka.

Ona takođe ističe da Hitne službe u svim gradovima na primorju rade na najbolji mogući način i u stalnoj su pripravnosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code