Početna Društvo Agencija za izgradnju i razvoj seli u bivšu zgradu Radija Herceg Novi

Agencija za izgradnju i razvoj seli u bivšu zgradu Radija Herceg Novi

8

Nakon više od deset godina „podstanarskog” rada , Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog od ponedjeljka 20. januara, biće u adaptiranim prostorijama, na Trgu Hercega Stjepana 8, odnosno u zgradi koju je do prošlog ljeta koristio JS Radio TV Herceg Novi.

Tako će zgrada na Bellavisti biti „dom“ preduzeću čiji je osnivač Opština, kako bi se smanjili izdaci iz opštinske kase za poslovne prostore koje koriste optšinska preduzeća, a koja nijesu u vlasništvu Opštine, najavio je Radiju Jadran predsjednik Opštine Stevan Katić još ljetos, na otvaranju lokalne televizije.

Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog od sada će, umjesto dosadašnjih 100, biti na raspolaganju 120 m2 korisnog prostora, odnosno dvije etaže po 60 m2, sprat i potkrovlje, koje se ovih dana adaptiraju u kancelarije. Prema riječima direktora Agencije Bora Lučića, novi prostor bio je neophodan i zbog arhiviranja preobimne projektne dokumentacije koja, iako se trenutno ne koristi, a ne smije biti bačena:

„Prilagodili smo prostor potrebama Agencije, trebalo bi da počnemo sa radom sljedeće sedmice. Sada nećemo plaćati zakup, čime ćemo uštedjeti oko 16 hiljada eura godišnje. To je bio i osnovni razlog za preseljenje. Drugo, postojeće prostorije nijesu bile baš najadekvatnije, jer smo bili podijeljeni u više kancelarija, pa je sistem bilo teško održavati za Agenciju. Sada smo sve prilagodili našim potrebama“, kaže Lučić.

Projektna dokumentacija koja je u „starom“ prostoru bila razmještena po hodnicima, stolovima i ormarima, sada će takođe biti uredno složena i klasifikovana.

Lučić podsjeća da je lokalna uprava do odluke o preseljenju Agencije, preduzeću AD Mješovito u čijem je vlasništvu zgrada u bivšem “Exportbilju”, mjesečno plaćala oko 1.600 eura za zakup. Taj iznos je prošle godine umanjen na 1.300 eura mjesečno.

8 Komentari

  1. Sad ćete sigurno zaposlit jos jednog do dvoje nepotrebnih, taman da potrošite to što ste uštedeli. Al idu izbori, a Demokratama fali glasova…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code